#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 1,3 milioane de euro în lucrările de renovare și adaptare a unei secțiuni de aproape 2 kilometri din Cordel Segoviano, o rută de creștere a animalelor care se desfășoară între Galapagar și Villanueva del Pardillo și care servește și ca acces la urbanizarea Las Cuestas galapagueña.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a parcurs astăzi o parte din acest drum pentru a verifica evoluția lucrărilor, care va avea o perioadă de execuție de patru luni și are o investiție de 1,3 milioane de euro. finanţat prin Programul Regional de Investiţii (PIR) 2022/26.

García Martín a subliniat angajamentul ferm al guvernului regional pentru conservarea și îngrijirea spațiilor protejate din regiune. „Lucrăm întotdeauna pentru a găsi soluții care combină respectul pentru moștenire cu bunăstarea tuturor locuitorilor din Madrid”, a spus el.

Cu această acțiune supramunicipală, gestionată de societatea publică Planifica Madrid, trotuarul și drenajul vor fi îmbunătățite semnificativ atât la accesele, tronsoanele cât și legăturile cu alte drumuri. Vor fi două zone de circulație clar diferențiate, una pentru traficul rutier și cealaltă pentru pietoni, garantând siguranța în ambele cazuri.

De asemenea, de-a lungul traseului vor fi instalate denivelări pentru a contribui la reducerea vitezei pe acest drum, iar în zonele care coincid cu stâlpii rețelei electrice și de telecomunicații vor fi amplasate balustrade din lemn, cu scopul de a îmbunătăți protecția pietonilor, precum și semnalizare nouă și semafoare.

În sarcina actualului PIR, au fost întreprinse 228 de lucrări de asfaltare în valoare de 118 milioane de euro. Acestea servesc la refacerea trotuarelor și trotuarelor străzilor și piețelor din 113 municipii.

Comunitatea Madrid are patru canioane regale și un număr mare de rute pentru animale (cordele, poteci și coladas) care însumează 4.104 kilometri lungime și peste 13.000 de hectare de suprafață (1,6% din teritoriul regiunii).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 1,3 milioane de euro în reforma Cordel Segoviano între Galapagar și Villanueva del Pardillo