#Spania – Ministerul Muncii și Economiei Sociale a lansat apelul de subvenții pentru promovarea Economiei Sociale și a Responsabilității Sociale a Companiilor, care în acest an se ridică la 7.943.380 de euro și care a fost publicat în BOE.

După actualizarea cadrului de reglementare prin Ordinul TES/889/2024 din 19 august, acest apel este lansat acum cu diferite linii de ajutor care respectă cele prevăzute în Planul strategic de subvenții al Ministerului Muncii și Economiei Sociale.

„Sprijinirea companiilor din ce în ce mai responsabile din punct de vedere social și dezvoltarea companiilor cu capacitatea de a genera locuri de muncă de calitate și justiție socială, cum ar fi entitățile din Economie Socială, contribuie la construirea unei țesături productive competitive și rezistente”, a subliniat vicepreședintele secund și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz.

Ajutorul poate fi utilizat pentru formarea, diseminarea și promovarea Economiei Sociale și a responsabilității sociale a companiilor, precum și pentru cheltuielile de funcționare ale asociațiilor de stat ale cooperativelor, societăților de muncă, societăților de inserție, centrelor speciale de inițiativă socială de angajare, societăți mutuale, bresle de pescari și entități reprezentative ale sectorului. Cu această ocazie, a fost majorat cu 10% cuantumul maxim al subvențiilor care pot fi acordate în domeniile menționate anterior.

Începând cu acest an și cu scopul de a ușura povara birocratică asupra solicitanților, cerințele de documentare sunt flexibilizate și plata ajutorului este ușurată la momentul publicării grantului. În plus, va fi oferită o zi de instruire pe apel pentru a prezenta noutățile și a facilita procesarea subvențiilor, care va avea loc pe 27 septembrie la Ministerul Muncii și Economiei Sociale.

Sediul Ministerului Muncii și Economiei Sociale.

Mai multe informații Apel pentru acordarea de subventii pentru activitati de promovare a Economiei Sociale si Responsabilitatii Sociale Corporative (BOE) Planul strategic de subvenții al Ministerului Muncii și Economiei Sociale. Mai multe noutăți Munca îmbunătățește cadrul de reglementare pentru ajutorul pentru economia socială și… Yolanda Díaz: „Economia socială trebuie să fie o prioritate incontestabilă… Etichete: SIDA Subvenții Social Drepturi sociale Sursa: Guvernul Spaniei – Munca alocă 7,9 milioane de euro Economiei Sociale și Responsabilității Sociale a Companiilor