#Madrid –

ÎN 2024 ÎN 2024

Spitalul Universitar Fuenlabrada, un centru public din Comunitatea Madrid, a organizat un eveniment dedicat profesioniștilor din Medicină (MIR), Farmacie (FIR) și Psihologie Clinică (PIR) care anul acesta și-au finalizat pregătirea de specialitate în domeniul sănătății în septembrie. Această zi de a lua rămas bun de la 28 de noi specialiști se adaugă celei care a avut loc în luna mai, în condițiile în care încorporarea lor în 2020 a fost eșalonată din cauza situației epidemiologice de la acea vreme. În total, spitalul a pregătit de-a lungul anilor în jur de 40 de profesioniști din domeniul sănătății din diferite specialități.

Evenimentul de luni a fost inaugurat de directorul medical al Spitalului Universitar Fuenlabrada, Juan Víctor San Martín, însoțit de directorul de Nursing, Ángeles Navasquillo Lorda; președintele Comisiei didactice-Șef de studii, Juan Hinojosa Mena-Bernal; membrul Comisiei de predare și tutore de Psihiatrie, Ruth Candela Ramírez, și rezidentul de Obstetrică și Ginecologie Leila Brown Romero.

În cadrul intervențiilor diferiților participanți, aceștia le-au mulțumit noilor specialiști pentru munca depusă la început, coincizând cu pandemia generată de Covid-19, și pentru angajamentul față de centrul spitalicesc în ultimii patru ani. Odată finalizate intervențiile, Zona Didactică a procedat la predarea diplomelor și ulterior fotografierea de familie.

Formare specializată în sănătate la HUF

Spitalul Universitar din Fuenlabrada și profesioniștii săi au un angajament ferm față de activitatea didactică, așa cum demonstrează implicarea lor atât în ​​formarea medicală de specialitate, cât și în studiile de licență și postuniversitare. La fel, anul acesta centrul spitalicesc a extins oferta de formare a medicilor rezidenti interni (MIR) cu noi acreditari didactice in specialitatile Endocrinologie si Nutritie si Anestezie si Reanimare iar anul viitor o va face cu recenta acreditare a specialitatii Cardiologie. si cresterea locurilor acreditate in Dermatologie Medico-chirurgicala si Venerologie.

În ansamblu, Spitalul Universitar Fuenlabrada are următoarea ofertă de formare: Analize Clinice (2), Anatomie Patologică (1), Anestezie și Resuscitare (2), Aparatul Digestiv (1), Cardiologie (1), Chirurgie Generală și Ap Digestivă (2) Chirurgie ortopedică și traumatologie (1), Dermatologie și venerologie medico-chirurgicală (3), Endocrinologie și nutriție (1), Medicină fizică și reabilitare (1), Medicină intensivă (1), Medicină internă (3), Medicină preventivă și sănătate publică (1) Oftalmologie (2), Oncologie Medicală (1), Otorinolaringologie (1), Radiodiagnostic (2), Urologie (1), Obstetrică și Ginecologie (2), Pediatrie (3), Psihiatrie (2) , Medicina Muncii (1) ) și Medicină de familie și comunitară (8).

Față de restul pregătirii de specialitate în domeniul sănătății, centrul oferă locuri în: Asistență medicală obstetrico-ginecologică (3), Asistență medicală pediatrică (2), Asistență medicală de familie și comunitate (3), Asistență medicală de sănătate mintală (2), Asistență medicală ocupațională (1 ) , Farmacia Spitalului (1) și Psihologie Clinică (1).

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public din Fuenlabrada încheie pregătirea de noi specialiști în sănătate