#Madrid –

Comunitatea Madrid și Regatul Unit vor colabora pentru a promova proiecte de transformare digitală în serviciile lor publice și aplicarea tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligența artificială. Acest lucru a fost convenit astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, și de șeful aceluiași departament al biroului primarului Londrei, Theo Blackwell, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o astăzi în capitala britanică.

López-Valverde a subliniat necesitatea „consolidării legăturilor cu liderii internaționali din sector care s-au arătat interesați de modelul de inovare regională și cărora le putem exporta ideile noastre, importând în același timp unele dintre soluțiile lor”. De asemenea, el a subliniat importanța coordonării guvernamentale pentru a promova politici care ajută orașele și locuitorii acestora să se adapteze la progrese.

În acest sens, el a amintit că guvernul regional are măsuri precum Madrid Aula Digital, platforma educațională care intenționează să formeze 78.000 de madrileni în aceste abilități pentru a reduce decalajul digital și a consolida cunoștințele celor care au deja aceste abilități; sau Planul de Soc privind angajarea pentru acoperirea celor peste 40.000 de posturi vacante pe care le cere sectorul.

Această întâlnire face parte din călătoria consilierului în Regatul Unit, unde va stabili contacte cu oficiali publici și experți în inovare pentru a consolida proiecția internațională a regiunii și a explora noi căi de lucru.

În timpul vizitei, López-Valverde și Blackwell și-au împărtășit politicile pentru modernizarea Administrației, precum și principalele povești de succes implementate. Printre inițiativele pentru care reprezentanții britanici s-au arătat interesați, se remarcă Agenția de Securitate Cibernetică, Cardul de Sănătate Virtual, Contul Digital și Planul Tehnologic Regional de Angajare.

Acestea și alte proiecte permit regiunii să urce în pozițiile clasamente european și global. În ultimul său raport privind Guvernarea electronică, ONU poziționează Madrid, împreună cu Tallinn (Estonia), în fruntea dezvoltării tehnologice globale a serviciilor publice pentru cetățeni, remarcându-se în domenii precum sănătatea digitală sau educația.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid și Regatul Unit își unesc forțele pentru a promova transformarea digitală a serviciilor lor publice