#Torrejon – • Ceremonia de livrare a avut loc joia trecută la CEIP Ramón y Cajal, în colaborare cu Fundația Internațională María Luisa de Moreno, la care a participat și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez

• Sunt 100 de truse școlare inspirate din educație și valorile acesteia, care includ un rucsac și un kit complet din diferite materiale, precum caiete, pagini, pixuri, creioane, creioane, markere sau foarfece, printre altele. care au fost livrate minorilor participanți la programele de intervenție socio-educațională „O terasă pentru toți” și „Întâlnire” ale serviciilor sociale municipale cu care se încearcă atenuarea cheltuielilor pe care achiziționarea acestora o presupune pentru familiile cu începutul cursul
Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz, în colaborare cu Fundația Internațională María Luisa de Moreno, a livrat un total de 100 de seturi de rechizite școlare unei sute de minori din familii vulnerabile din oraș, în încercarea de a atenua cheltuielile pe care le implică pentru familiile dvs cumpărare odată cu începerea cursului. Ceremonia de livrare a avut loc joia trecută la CEIP Ramón y Cajal și a fost prezent și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez.

Torrejón de Ardoz, 23 septembrie 2024. Acestea sunt 100 de truse școlare inspirate din educație și valorile acesteia, care includ un rucsac și un kit complet din diferite materiale, precum caiete, pagini, pixuri, creioane, creioane, markere sau foarfece , printre altele. care au fost livrate minorilor participanți la programele de intervenție socio-educațională „O terasă pentru toți” și „Întâlnire” ale serviciilor sociale municipale cu care se încearcă atenuarea cheltuielilor pe care achiziționarea acestora o implică pentru familiile cu începutul curs.

În acest sens, programul de intervenție socio-educativă „Encuentro” se adresează tinerilor și adolescenților între 13 și 18 ani, cu scopul de a crea un spațiu de motivație și încredere astfel încât tinerii să învețe să relaționeze, să-și cunoască abilitățile și să se simtă capabil să dezvolte proiecte în viitor.

La rândul său, programul „O terasă pentru toți” se adresează nevoilor minorilor cu vârste între 6 și 12 ani sub toate aspectele, cum ar fi educațional, psihologic și social, structurat în două domenii diferite. Pe de o parte, oferă un serviciu psihoterapeutic pentru prevenirea și repararea daunelor emoționale pentru minorii și familiile care au nevoie de el; iar pe de altă parte, desfășoară activități extrașcolare pe parcursul cursului.

„Această inițiativă își propune să faciliteze întoarcerea la școală a celor mai vulnerabili minori și să o ușureze puțin acelor familii care trec prin momente de cea mai mare dificultate, subliniind că egalitatea de șanse la școală este esențială pentru combaterea sărăciei și că dificultățile economice nu pot fi suferit de cei mici”, a spus Rubén Martínez.

Sursa: Consiliul Local Torrejón de Ardoz, în colaborare cu Fundația Internațională María Luisa de Moreno, oferă o sută…