#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a vizitat astăzi sediul Centrului de inovare în domeniul sănătății, noul centru de inovare în sănătate al AstraZeneca din Spania, situat în Madrid Nuevo Norte, care va servi drept punct de întâlnire pentru ecosistemul digital de sănătate. Díaz Ayuso a mulțumit acestei companii farmaceutice pentru „investirea și încrederea în Madrid” și s-a angajat că Executivul regional nu va fi un „obstacol”, deoarece guvernele trebuie „să ajute, să sprijine, să sprijine și să încurajeze, nu să împiedice”.

În acest proiect, cu o investiție de peste 1.000 de milioane, lucrează patru startup-uri inovatoare specializate în prevenirea sănătății inimii prin Inteligență Artificială; dezvoltarea asistenței virtuale în îngrijirea pacientului; avansarea secvențierii genetice pentru a realiza tratamente mai personalizate în oncologie și promovarea platformelor digitale. La el colaborează spitalele publice 12 de Octubre, Gregorio Marañón, Clínico San Carlos și Fundația Jiménez Díaz, toate în capitală, iar Universitatea publică Carlos III din Madrid participă și la cercetare.

După cum a explicat președintele, sănătatea publică din Madrid are aproape 4.000 de cercetători, peste 5.000 de proiecte competitive și 7.000 de studii clinice, ceea ce înseamnă „avansuri, viață și speranță”, a subliniat ea. În acest sens, a reamintit și Strategia Regională privind terapiile avansate CAR-T sau utilizarea Inteligenței Artificiale pentru depistarea precoce a cancerului de prostată la Spitalul public Ramón y Cajal din capitală. Toate acestea în contextul în care Madrid a plasat din nou 10 dintre spitalele sale publice printre cele mai bune din lume, are peste 2.500 de startup-uri nou create pentru biomedicină și industria farmaceutică și este regiunea lider din Spania în domeniile cele mai avangardiste. garde de medicină.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso vizitează noul centru de inovare în sănătate AstraZeneca din Spania: „Vă mulțumim pentru investiții și încredere în Madrid”