#Spania – Un cercetător care lucrează într-un laborator

Distribuie pe Diana Morant a anunțat asta „Guvernul Spaniei a alocat 839,2 milioane de euro din 2018 pentru proiecte de cercetare și inovare împotriva cancerului, deoarece este marea speranță împotriva acestei boli.”.

„Guvernul Spaniei își asumă un angajament fără precedent pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor prin știință, sprijinind noi progrese în prevenirea, detectarea, diagnosticarea precoce și tratamentul acestei boli.”spuse Morant.

Ministerul Științei, Inovării și Universităților (MICIU) alocă această investiție prin intermediul celor trei organizații principale de finanțare a C&D&I: Institutul de Sănătate Carlos (ISCIII), Agenția de Cercetare de Stat (AEI) și Centrul pentru Dezvoltare și Inovare Tehnologică (CDTI). La această sumă se adaugă finanțarea obișnuită pentru organizațiile publice de cercetare și cercetătorii acestora.

Institutul de Sănătate Carlos III (ISCIII)Din totalul investiției, ISCIII a alocat 391 de milioane de euro din 2018 pentru proiecte anti-cancer prin apeluri și programe precum Acțiunea strategică în sănătate (AES), principalul instrument de finanțare biomedicală și de sănătate din Spania.

Finanțarea ISCIII pentru proiectele de cercetare a cancerului a crescut cu 50% între 2018 și 2023, datorită promovării Proiectului Strategic de Recuperare și Transformare Economică (PERTE) al Vanguardia Health.

În plus, ISCIII promovează cercetarea care vizează în mod specific acest domeniu prin organizații precum Centrul Național de Cercetare a Cancerului (CNIO) sau Centrul de Cercetare Biomedicală a Rețelei Cancerului (CIBERONC).

Agenția de Stat de Investigații (AEI)La rândul său, AIE a finanțat peste 310,2 milioane de euro pentru peste 1.100 de proiecte între 2018 și 2023. Unul dintre ele, condus de cercetători de la Instituția Catalană de Cercetare și Studii Avansate (ICREA) și Centrul de Cercetare Matemàtica (CRM) , folosește tehnici matematice avansate cu scopul de a cuantifica eterogenitatea celulelor canceroase, de a identifica mecanismele prin care aceste celule dobândesc rezistență la terapiile convenționale și de a dezvolta noi abordări combinate de tratament.

Centrul pentru Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CDTI)În plus, CDTI a alocat 138 de milioane de euro în ultimii 6 ani pentru a promova inovația împotriva cancerului. Unul dintre proiectele inovatoare finanțate, condus de Palobiofarma, are ca obiectiv aprofundarea cercetării preclinice în trei noi terapii țintite care acționează asupra cancerului prin diferite mecanisme moleculare care activează sistemul imunitar.

Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC)În plus, Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC), dependent de MICIU, dezvoltă 109 proiecte împotriva cancerului, cu finanțare de 24,6 milioane de euro din apeluri naționale și regionale. Dintre acestea, 97 sunt finanțate de MICIU cu aproximativ 22,5 milioane de euro.

Mai mult, în 2021, a fost creată Cancer Connection, o rețea de colaborare științifico-tehnică care acționează ca o platformă pentru a stabili colaborări între grupurile de cercetare și cu alți agenți esențiali pentru abordarea acestei boli precum asociații de pacienți, societăți științifice, companii naționale și organizații internaționale. , spitale și alte organizații publice.

În prezent, Conexión Cancer este alcătuită din 565 de cercetători din peste 90 de grupuri de cercetare, aparținând a 20 de centre distribuite în toată țara.

Mai multe noutăți Mónica García: „Consolidați cercetarea și colaborarea cu Sistemul Național de… Sănătatea va promova planuri de monitorizare individualizate pentru a îmbunătăți îngrijirea pentru… Etichete: Sănătate Sursa: Guvernul Spaniei – Morant: „În ultimii 6 ani, Guvernul a alocat aproape 840 de milioane de euro proiectelor de cercetare a cancerului.”