#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis trei noi centre de zi pentru seniori în municipiile Torrejón de Ardoz, Getafe și Móstoles. Aceste resurse, cărora guvernul regional le-a alocat 863.000 de euro, reunesc aproape o sută de locuri noi.

Ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, a inaugurat astăzi dispozitivul Torrejonero, care a avut o investiție de 425.000 de euro. Oferă 25 de locuri și un personal format din profesioniști din Asistență Medicală, Medicină, Kinetoterapie sau Asistență Socială, care se vor asigura că oferă un serviciu personalizat în îngrijirea persoanelor vârstnice.

În cadrul vizitei sale, șefa Afacerilor Sociale a evidențiat „rolul fundamental al acestor resurse, în oferirea unei îngrijiri cuprinzătoare care să răspundă nevoilor individuale ale celor care merg acolo, constituind totodată un sprijin esențial pentru principalii îngrijitori”.

Dávila a participat, alături de utilizatori și lucrători, la câteva dintre activitățile care se desfășoară zilnic acolo, precum atelierul de înghețată de casă și sănătoasă, și altele axate pe stimularea fizică, prevenirea dependenței și promovarea autonomiei personalului.

Comunitatea Madrid are un total de 173 de dispozitive cu aceste caracteristici, care oferă 9.823 de locuri publice. Au un caracter terapeutic-reabilitativ, la nivel cognitiv, fizico-funcțional și relațional. Acestea oferă servicii precum întreținere, îngrijire personală, îngrijire geriatrică și de reabilitare sau transport, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide trei noi centre publice de zi pentru seniori în Torrejón de Ardoz, Getafe și Móstoles