#Madrid –

Inclusiv e-consultație și noi criterii de îngrijire spitalicească

Direcția de Asistență Sud-Est a Managementului Asistenței Primare a Serviciului de Sănătate din Madrid a primit un premiu al doilea în cadrul celei de-a VI-a ediții a Premiilor Novartis-IESE pentru o inițiativă de îmbunătățire a coordonării centrelor de sănătate din zona sa de influență cu Cardiologia Serviciul Spitalului Universitar Gregorio Marañón, care din acest an include aplicarea e-consultării între profesioniștii din domeniul sănătății și trimiterea de noi diagnostice către Unitatea de înaltă rezoluție a centrului spitalicesc. Proiectul a fost dezvoltat în unsprezece centre de sănătate din sudul capitalei Madrid, împreună cu Serviciul de Cardiologie al Spitalului.

Mai exact, cel Proiect pentru protocolizarea partajată a proceselor cardiace într-un mediu de înaltă rezoluțien, rod al muncii lucrătorilor din Asistența Primară și a spitalului menționat anterior.

Irma Ramos Gutiérrez, șefa de centre la Direcția de îngrijire a sud-estului și coordonatorul procedurilor, a primit premiul vinerea trecută de la managerul de asistență medicală primară, Rosario Azcutia, și liderul regional de Acces și soluții Novartis, Carlos Romillo, într-un eveniment desfășurată în Sala de Adunări a Direcției Sud-Est situată în instalațiile sale Moratalaz.

De asemenea, directorul de asistență medicală a Direcției de îngrijire Sud-Est, Mercedes Pérez Ramírez, directorul de îngrijiri medicale, Esther Diaz Fernández, cu echipa de conducere a acestei direcții teritoriale, împreună cu Rodolfo Bastida, directorul Continuității Îngrijirilor al Spitalului General Universitar, de asemenea au participat Gregorio Marañón și Javier Bermejo, șeful Serviciului de Cardiologie.

Inițiativa a reușit să îmbunătățească coordonarea dintre profesioniștii din Asistența Primară și Gregorio Marañón, datorită instrumentului telematic, e-consultării sau interconsultării electronice, care a eficientizat comunicarea între ambii furnizori de îngrijire, reducând timpul de îngrijire și evitând vizitele inutile la spital. aproximativ 35% din cazuri.

La acestea se adaugă faptul că, în cazul unor procese noi, pacientul este îndrumat către o consultație de înaltă rezoluție la spital unde se efectuează toate analizele în aceeași zi pentru stabilirea celui mai potrivit tratament.

Munca în echipă la nivel de sănătate

De la Managementul Asistenței Primare împreună cu Direcția de Continuitate a Asistenței și Serviciul de Cardiologie al Spitalului Gregorio Marañón, a fost detectată necesitatea îmbunătățirii sistemelor de comunicare și coordonare pentru a accelera îngrijirea și trimiterea corectă a pacienților.

Având în vedere această situație, ca urmare a muncii comune multidisciplinare, a fost stabilit proiectul de protocolizare comună a proceselor cardiace într-un mediu de înaltă rezoluție, care a inclus revizuirea protocoalelor actuale de trimitere și monitorizare a pacienților cu boli cardiace și adecvarea resursele disponibile în ambele domenii. În plus, protocolul integrează procesul decizional al pacientului cu patologie cardiologică care vine la centrul de sănătate.

Lucrarea recunoscută a fost condusă de Irma Ramos Gutiérrez împreună cu alți profesioniști din domeniul îngrijirii de la Sud-Est: Mª Luisa Gómez Rábago, Ana Mª Mozo Juan, Ana Belén Melgar Borrego, Isabel Vázquez Burgos și Isabel Lucía Valverde Tarazona.

În numele Serviciului de Cardiologie al Spitalului Universitar Gregorio Marañón, au participat Adolfo Villa Arranz și Javier Bermejo Thomas (coordonatori), Ángel Arenal Maíz, Alejandro Carta Bergaz și Ana González-Mansilla, pe lângă Marta Sánchez-Celaya del Pozo, care a participat în coordonarea sa.

Sursa: Comunitatea Madrid – Direcția de Asistență Primară de Sud-Est, distinsă la Premiile Novartis-IESE pentru îmbunătățirea coordonării proceselor cardiace cu Spitalul Gregorio Marañón