#Madrid –

Comunitatea Madrid va include încă 456 de profesori și profesori noi în acest an școlar, adăugându-se celor 1.394 care au sosit luna aceasta pentru prima dată la școlile și institutele publice din regiune. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi investirea a peste 19,5 milioane de euro pentru angajarea acestei noi cote de cadre didactice adăugată celei autorizate în iulie pentru anul universitar 2024/25, care vor fi dedicate aplicării programelor de educație incluzivă, întăririi competenței de citire și matematică. și îmbogățirea educațională.

Dintre acestea, 67 se vor alătura centrelor cu scopul identificării barierelor care împiedică prezența, participarea și promovarea elevilor cu nevoi educaționale speciale, precum și îmbunătățirea atenției la diversitatea acelor elevi cu tulburări de învățare sau de atenție sau alterări cognitive în dezvoltarea limbajului. Astfel, dislexia și hiperactivitatea pot fi prevenite.

În plus, un total de 78 vor fi dedicate îmbunătățirii înțelegerii lecturii a elevilor din ciclul II al ciclurilor de pregătire Infantilă, Primară, Liceu Obligatoriu și Clasa de bază. Între timp, alți 176 se vor ocupa de creșterea nivelului de matematică în rândul copiilor din clasele primare -de preferință din clasa a III-a- ESO și FP de bază.

În sfârșit, vor fi 135 de cadre didactice și profesori a căror ocupație va fi atenția de specialitate pentru elevii cu nevoi specifice de sprijin educațional înscriși în centre obișnuite. Școlile care le vor primi trebuie să demonstreze că au cel puțin 30% elevi vulnerabili.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă anul acesta 456 de noi profesori suplimentari pentru învățământul public