#Madrid –

Evenimentul sportiv, organizat de Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid, a repetat din nou succesul anului precedent și a reunit sute de persoane care au alergat cu scopul de a conștientiza importanța de a menține medii de lucru sigure și sănătoase și de a reduce accidentele la locul de muncă.

IRSST a sărbătorit cu mare succes Cursa a II-a pentru Prevenirea Riscurilor Profesionale din Comunitatea Madrid în zona Madrid Río, lângă emblematicul Pod Toledo. În ciuda prognozei de ploaie, vremea a dat un răgaz și a permis desfășurarea evenimentului fără eșecuri, respectând ziua sportivă și participarea alergătorilor, reafirmând astfel angajamentul Institutului pentru promovarea sănătății și securității în muncă prin sport.

Cursa a avut două modalități. La ora 9:00 dimineața, Marina Parra, managerul IRSST, a dat semnalul de start pentru modalitatea de 10 kilometri, desfășurată pe un circuit omologat cu participarea alergătorilor cu experiență. În continuare, la ora 10.30, a început populara modalitate de 2 kilometri, unde familii, copii și alergători amatori s-au alăturat cauzei într-o atmosferă incluzivă și de sărbătoare.

În ceea ce privește câștigătorii, la categoria masculină de 10 kilometri, Julen García, Jonatan Di Benedetto și Daniel Casas au obținut locurile I, II și, respectiv, III. Între timp, la categoria feminină, pe primul, al doilea și al treilea s-au clasat Sonia Das, Marian Fabiola Teppa Varela și Olga Centeno. În ceea ce privește cursa de 2 km, câștigătorii la categoria masculină au fost (în ordinea sosirii) José Manuel Ruiz Jiménez, Álvaro Sánchez López și Darío Martínez Rodríguez. La categoria feminină, Xandra Martín Jiménez, Marciana Redondo Martínez și Mariana Morales Francisco au ajuns pe linia de sosire pe primul, al doilea și al treilea loc.

Cursa a II-a pentru Prevenirea Riscurilor Profesionale din Comunitatea Madrid, al cărei obiectiv principal a fost conștientizarea importanței prevenirii riscurilor profesionale și promovării unor medii de lucru mai sigure în regiune, a avut și colaborarea Fundației RACE care a înființat un atelier despre riscurile consumului de alcool la volan și Fundația La Vida en Rosa care oferă sfaturi cu privire la activitatea desfășurată pentru îmbunătățirea vieții femeilor cu cancer și a familiilor acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – Succes mare de primire la a II-a Cursa pentru Prevenirea Riscurilor Profesionale din Comunitatea Madrid