#Madrid –

Comunitatea Madrid alocă o investiție de 20,2 milioane de euro pentru funcționarea Laboratorului Clinic Central unde anual sunt analizate peste 6 milioane de probe. În ședința de astăzi, Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat prelungirea contractului de management pentru această resursă regională de sănătate publică în perioada 2024 și 2025.

Situată într-unul dintre spitalele publice ale Serviciului de Sănătate din Madrid, Universitatea Infanta Sofía din San Sebastián de los Reyes, se adresează nevoilor de îngrijire și preventive ale acestuia și, prin unități periferice, ale altor cinci: Henares, Infanta Cristina, Infanta Leonor , Sud-Est și Tajo. În total, acoperă o populație de 1,3 milioane de oameni.

Profesioniștii săi lucrează astfel în domenii precum Analiza Clinică, Biochimie, Hematologie Analitică; Microbiologie și Parazitologie; Imunologie sau Genetică. La fel, efectuează testele de compatibilitate a sângelui pe care le solicită.

O altă sarcină este prelucrarea probelor care sosesc din centrele de sănătate de Asistență Primară care au ca referință complexele spitalicești menționate mai sus din cincizeci de municipii din regiune. Printre acestea, pe lângă capitală, Alcobendas, Aranjuez, Arganda del Rey, Buitrago, Coslada, Chinchón, Parla, San Sebastián de los Reyes sau Tielmes.

Laboratorul Clinic Central al Comunităţii Madrid şi-a reînnoit şi extins acreditarea după ce a inclus printre funcţiile sale studiul molecular al papilomavirusului uman şi a demonstrat că activitatea sa pune accent pe siguranţa pacientului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă peste 20 de milioane pentru funcționarea Laboratorului Clinic Central