#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 168,5 milioane de euro pentru renovarea completă a unei mari părți a liniilor de pe linia 6 de metrou. Astăzi Consiliul Guvernului a fost informat despre atribuirea a două contracte pentru realizarea lucrărilor de modernizare a acestei infrastructuri și adaptarea acesteia la noul model de circulație automată.

Această modernizare a L6 va îmbunătăți funcționarea acestuia, reducând timpul de călătorie cu trenul, sporind fiabilitatea instalațiilor și optimizând lucrările și costurile de întreținere a căilor.

Guvernul regional va aloca 149 de milioane pentru lucrările suprastructurii principale de cale, formată în prezent din traverse de lemn pe balast și blocuri pe o platformă de beton. Astfel, aceste materiale vor fi înlocuite cu placa de ultimă tehnologie. În paralel, se va optimiza și amenajarea și se va moderniza banda existentă și vor fi implementate dotări în depourile Ciudad Universitaria, printre alte acțiuni care au în vedere o perioadă de execuție de 18 luni.

L6 din suburbana Madridului, cunoscut și sub numele de circularse află sub o zonă urbană foarte consolidată, aspect de care Executivul regional l-a luat în considerare pentru implementarea unor noi sisteme de atenuare a zgomotului și vibrațiilor.

Acest contract, care include restul de 19 milioane din buget și va fi executat într-o perioadă de șase luni, include tehnologia necesară absorbției efectelor circulației feroviare, adaptându-se la nevoile companiei metropolitane.

Funcționează din iunie până la sfârșitul anului

Pe parcursul derulării lucrărilor, întreruperea serviciului către călători se va produce în două faze. Prima, programată din iunie până în septembrie 2025 în arcul de sud-vest, între Moncloa și Méndez Álvaro. Al doilea, din septembrie până în decembrie, deja în tronsonul de nord-est, de la Moncloa la Legazpi.

În această perioadă vor fi activate alternative de transport gratuit care acoperă traseele afectate, iar pentru definirea cărora se va număra opinia utilizatorilor înșiși printr-un sondaj care va fi realizat de personalul suburban în curând la poalele platformei.

În prima jumătate a anului, Linia 6 a înregistrat peste 90 de milioane de călătorii, fiind cea mai utilizată din întreaga rețea de Metrou, cu o medie de 400.000 de pasageri zilnici și reprezentând 16% din totalul călătoriilor efectuate în companie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 168,5 milioane pentru a reînnoi șinele metroului L6 și pentru a reduce frecvența trenurilor