#Madrid –

Comunitatea Madrid a programat câteva zile pentru a crește gradul de conștientizare a angajaților publici ai entităților locale cu privire la modul de îmbunătățire a îngrijirii pentru cetățenii cu dizabilități, în special în ceea ce privește tratamentul și modul de abordare a acestora într-o manieră adecvată și respectuoasă.

Viceministrul Președinției și Administrației Locale, José Antonio Sánchez, a inaugurat astăzi prima dintre cele zece sesiuni care compun cursul, care este călător în natură și va vizita în total 10 municipalități până pe 25 noiembrie.

În această zi de deschidere, desfășurată la Biroul Central de Servicii pentru cetățeni de pe Carrera de San Jerónimo, 13, consilierul adjunct a fost însoțit de președintele Comitetului Spaniol al Reprezentanților Persoanelor cu Dizabilități Madrid (CERMI Madrid), Óscar Moral Ortega și directorul general al serviciilor pentru cetățeni și transparență, Ángel San Gregorio.

În cadrul programării vor fi abordate aspecte precum terminologia care ar trebui folosită pentru a se referi la acest grup de populație sau diferitele dizabilități care există.

„Este vorba de promovarea accesibilității universale pentru acești madrileni în domeniul serviciilor publice. Din acest motiv, din Executivul regional și mereu în strânsă colaborare cu CERMI, promovăm acest tip de acțiuni pentru garantarea egalității de șanse și eliminarea barierelor care încă persistă în societatea noastră”, a asigurat Sánchez.

După cel organizat astăzi în capitală, antrenamentul va continua la Pinto pe 30 septembrie; la Brunete, pe 7 octombrie; Villarejo de Salvanés, al 14-lea; Alcalá de Henares, pe 21, și San Martín de Valdeiglesias pe 28 a lunii viitoare. În cele din urmă, pe 4, 11, 18 și 25 noiembrie vor avea loc, respectiv, la San Sebastián de los Reyes, Valdemorillo, Las Rozas de Madrid și La Cabrera.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid programează câteva zile pentru a îmbunătăți îngrijirea persoanelor cu dizabilități în domeniul serviciilor publice