#Spania – Ministrul Sănătății, Mónica García, vorbește la Reuniunea la nivel înalt a ONU privind rezistența la antimicrobiene.

Distribuie pe Ministrul Sănătății, Mónica García, a apărat actualul Plan național de rezistență la antibiotice al Spaniei în cadrul evenimentelor care au loc la New York în cadrul Reuniunii la nivel înalt a Națiunilor Unite privind rezistența la antimicrobiene, care se desfășoară la New York în paralel cu Adunarea Generală a ONU.

„Am venit să exprim sprijinul ferm al Spaniei pentru declarația politică a acestei a 79-a Adunări Generale a Națiunilor Unite în legătură cu problema urgentă a rezistenței antimicrobiene.”a exprimat ministrul Sănătăţii, recunoscând „înțelege pe deplin gravitatea acestei provocări și necesitatea unui răspuns global și coordonat”.

Ministrul a participat la evenimentul „Promovarea unui răspuns global echitabil la rezistența antimicrobiană”, organizat de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Panamericana a Sănătății, unde a explicat că „Din Ministerul Sănătății, prin Planul național împotriva rezistenței la antibiotice (PRAN) și în colaborare cu alte organizații implicate, ne angajăm să respectăm obiectivele stabilite în această declarație, să protejăm sănătatea publică și să păstrăm eficacitatea acestor medicamente vitale.”.

„Actualul Plan Național de Rezistență la Antibiotice își stabilește obiectivele de lucru într-o perspectivă „One Health” și include îmbunătățiri în supraveghere, formarea profesioniștilor, campanii de conștientizare și colaborare intersectorială.”a explicat ministrul Sănătăţii la eveniment. „Promovarea solidarității între țări pentru a aborda rezistența la antimicrobiene în regiunea europeană a OMS și nu numai”organizat de Misiunea Suediei la ONU și Centrul Colaborator al OMS pentru Limitarea Rezistenței Antimicrobiene.

Apoi a adăugat că cu „Prin implementarea acestor măsuri am reușit să reducem semnificativ utilizarea antimicrobienelor cu până la 13% în sănătatea umană și cu 70% în sănătatea animală.”. Mai mult, ministrul a reamintit că „Spania a aprobat cadrul de reglementare pentru acreditarea programelor de utilizare optimizată a antimicrobienelor, un sistem de acreditare nou și unic în Europa, care include standarde pentru implementarea, monitorizarea și auditarea acestor echipe.”.

De asemenea, Mónica García a subliniat că „Cooperarea internațională este un pilon cheie în acest efort” şi? „Creșterea rezistenței antimicrobiene necesită un angajament politic de a se îndrepta către modele de producție mai durabile cu mediul înconjurător, cu sănătatea animală și cu sănătatea, atât fizică, cât și psihică, a oamenilor care lucrează în acest sector.”.

Astfel, este vorba de „un angajament asemănător cu cel care există și cu schimbările climatice, o urgență de sănătate publică care cere și acțiuni globale din partea tuturor țărilor pentru a proteja sănătatea populației și că avem unele dovezi care pot agrava rezistența la antimicrobiene”.

Mai multe informații Site-ul Planului național împotriva rezistenței la antibiotice Mai multe noutăți Sănătate și Drepturi Sociale studiază măsuri pentru a opri rezistența la… Etichete: Sănătate Sursa: Guvernul Spaniei – Mónica García apără Planul național împotriva rezistenței la antibiotice la ONU