#Spania – Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, cu astronautul Sara García.

Distribuie pe Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a anunțat că Sara García, biolog molecular și cercetător la Centrul Național de Cercetare a Cancerului (CNIO), va participa la formarea inițială ca astronaut de rezervă la Centrul European de Astronauți al Europei. Agenția Spațială (ESA) din Köln, Germania.

Sara García va face parte din această formare inovatoare, după ce Spania, prin Agenția Spațială Spaniolă și ca stat membru al Agenției Spațiale Europene (ESA), a solicitat această instrucțiune fără precedent până în prezent, astfel încât Sara García să poată efectua formarea inițială ca astronaut.

Ministrul Morant a detaliat asta „Aceasta este o veste grozavă pentru că, odată cu această decizie, Sara García va deveni prima femeie din țara noastră care urmează să fie pregătită ca astronaută pentru a putea zbura în viitor.”.

„Guvernul Spaniei se angajează să genereze oportunități pentru talentul nostru științific și inovator în țara noastră. Fără îndoială, o mare inspirație pentru mulți băieți și fete, în special pentru ei și viitoarele lor cariere și profesii. Pentru că trebuie să scriem viitorul împreună”a declarat el.

La rândul ei, Sara García a asigurat că este „un moment magic și încă un pas către acel vis de a avea o misiune spațială în viitor care poate contribui la avansarea cunoștințelor și la dezvoltarea științei în spațiu”.

Un total de zece astronauți de rezervă din statele membre ESA vor lua parte la această pregătire inițială. Primii 5 membri – printre care se numără și Sara García – își vor începe pregătirea pe 28 octombrie. Însoțitorii dumneavoastră la acest curs vor fi Andrea Patassa (Italia), Arnaud Prost (Franța), Amelie Schoenenwald (Germania) și Aleš Svoboda (Republica Cehă). Al doilea schimb, la care vor participa alți 5 membri ai rezervei, va începe în ianuarie 2025.

Această activitate va promova vizibilitatea astronauților participanți, inclusiv Sara García, și activitățile spațiale ale țării noastre. În plus, va promova prezența și vizibilitatea femeilor în domeniile științei, tehnologiei și inovației.

Cu acest antrenament, Sara García va putea continua antrenamentele astfel încât, în următorii ani, să poată călca pe urmele lui Pablo Álvarez, primul astronaut spaniol al secolului XXI care va călători în spațiu și care este deja în Centrul Spațial Houston, deținut de de la NASA, unde își continuă antrenamentul.

Detalii de antrenamentInstruirea va dota astronauții de rezervă cu abilitățile necesare pentru viitoarele misiuni de explorare spațială și va dobândi cunoștințe despre cercetarea științifică europeană.

Acest program de pregătire va consta din diverse module extrase din cursul de pregătire de bază pe care astronauții îl urmează în primul an și care este cursul pe care Pablo Álvarez l-a absolvit în aprilie.

Timp de două luni, Sara García și colegii săi vor putea dobândi abilități de bază pentru a sprijini activitățile viitoare de explorare a spațiului. Cursurile care vor fi predate vor servi ca o introducere în multe domenii ale pregătirii complete și vor avea atât o componentă teoretică, cât și o componentă practică.

Cursurile vor include subiecte precum tehnologia și operațiunile spațiale, sistemele de vehicule spațiale sau tehnicile de supraviețuire în apă și iarnă (unde sunt pregătite pentru aterizări de urgență în locuri inospitaliere). De asemenea, vor desfășura practici de activitate extravehiculară, în care condițiile de imponderabilitate sunt simulate într-un bazin gigant, cu modele în mărime naturală ale modulelor Stației Spațiale Internaționale (ISS). Aceste activități sunt cele desfășurate de astronauți pentru a instala sau repara echipamente în afara ISS și care necesită o pregătire foarte specializată.

De la Ministerul Științei, Inovării și Universităților, direct și prin Agenția Spațială Spaniolă, activitățile de explorare sunt susținute cu mare interes, atât în ​​zboruri cu echipaj cu echipaj către ISS, cât și în explorarea robotică cu instrumente pe Marte.

„O etapă relevantă în activitățile spațiale spaniole”Diana Morant a declarat că „Astăzi este o piatră de hotar relevantă în activitățile spațiale spaniole deoarece, pe lângă faptul că oferă inspirație întregii societăți, promovează prezența și vizibilitatea femeilor în domeniile tehnice și favorizează vocațiile în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.”.

Rezerva de astronauți ESA este formată din 12 membri, care au fost aleși în procesul de selecție a astronauților ESA. În acest proces, au fost aleși cinci candidați – care au devenit astronauți la sfârșitul cursului din aprilie a acestui an, printre care și Pablo Álvarez – și 12 membri ai rezervă – inclusiv Sara García.

În timp ce astronauții absolvenți vor zbura cu siguranță în viitoarele misiuni ESA începând cu 2026, membrii rezervei rămân gata să se alăture unor misiuni specifice atunci când se va ivi ocazia.

Mai multe noutăți Sánchez anunță crearea unui Birou Național de Consiliere Științifică pentru… Morant: „Guvernul face un salt calitativ în sectorul spațial pentru a crește… Etichete: Ştiinţă Egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Morant anunță că Sara García va fi primul astronaut spaniol care urmează o pregătire inițială la Agenția Spațială Europeană