#Spania – Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, în cadrul Consiliului de Competitivitate de la Bruxelles

Distribuie pe În discursul său, ministrul a susținut un nou pact european pentru industrie care garantează o concurență loială cu țările terțe. „Industria are nevoie de un mediu competitiv corect, în care produsele fabricate conform reglementărilor stricte de mediu să nu fie dezavantajate în comparație cu cele importate din țări cu cerințe mai puțin riguroase”, a menționat el.

El a apărat, de asemenea, reducerea costurilor cu energia ca element cheie pentru companiile europene. Și a dezvăluit nevoia de a reduce și simplifica reglementările existente în Uniunea Europeană, deoarece cadrul de reglementare creează bariere și incertitudini pentru investițiile industriale.

Ministrul spaniol a cerut mobilizarea resurselor financiare care să permită dezvoltarea capacităților industriale și tehnologice în Uniunea Europeană. Și a cerut Uniunii să își mențină efortul investițional și după 2026, data de încheiere a planurilor de redresare. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să se creeze un instrument financiar comunitar și să se aplice instrumente specifice de ajutor de stat pentru finanțarea bunurilor publice europene.

Hereu a apărat un plan de acțiune în sectorul auto cu reglementări simplificate și coerente care propun realist automobilul viitorului. De asemenea, ministrul a subliniat importanța promovării unei decarbonizări care să fie pragmatică, facilitând o tranziție care nu numai că impune cerințe, dar permite și adaptarea cu îmbunătățiri pentru industrie.

Pe scurt, ministrul Industriei a considerat că rapoartele Letta și Draghi ar trebui să fie baza de lucru a noii Comisii Europene și a împărtășit angajamentul Spaniei de a colabora activ pentru a contribui la definirea unei agende industriale europene care să contribuie ca Europa să fie mai puternică, mai integrată și competitiv.

Etichete: Sustenabilitate Energie Sursa: Guvernul Spaniei – Spania este angajată într-un nou pact european pentru industrie care garantează o concurență loială cu țările terțe