#Spania – Ministrul Politicii Teritoriale și Memoriei Democratice, Ángel Víctor Torres, prezidează a VIII-a reuniune a Consiliului Limbilor Oficiale din Administrația Generală a Statului de la Universitatea din Alicante.

Distribuie pe Ministrul Politicii Teritoriale și Memoriei Democratice, Ángel Víctor Torres, a prezidat astăzi, la Universitatea din Alicante, a VIII-a reuniune a Consiliului Limbilor Oficiale din Administrația Generală a Statului, unde a anunțat că un plan de formare în limbi oficiale pentru personalul AGE.

Torres, care a fost însoțit de ministrul științei, inovării și universităților, Diana Morant; delegatul Guvernului în Comunitatea Valenciană, Pilar Bernabé; de la rectorul Universității din Alicante, Amparo Navarro; și Secretarul de Stat pentru Politică Teritorială, Arcadi España, a indicat că planul de formare va ajunge la 1.000 de funcționari din cele șase comunități (Insulele Baleare, Catalonia, Euskadi, Navarra, Comunitate Valenciana și Galicia) care oferă servicii de servicii pentru clienți în limbile lor.

Ministrul a evidențiat rolul „esenţial” a angajaţilor publici în „caută o atenție mai bună pentru drepturile lingvistice ale cetățenilor de pe teritoriile lor”de aici și utilitatea și relevanța planului.

Ángel Víctor Torres a apărat importanța limbilor teritoriale. „Cu respectul pentru limbile materne, cunoștințele sunt păstrate, diversitatea culturală este protejată și drepturile omului sunt garantate.”a spus el, avansând totodată că va fi efectuată o revizuire aprofundată a conținutului sediului electronic al Ministerului Politicii Teritoriale și Memoriei Democratice în vederea traducerii și facilitării accesului în limba cooficială a autonomului afectat. comunități, din moment ce „90,31% din serviciile prestate de AGE sunt procesate electronic”.

Șeful Politicii Teritoriale și Memoriei Democratice a reamintit, de asemenea, că în timpul regimului Franco aceste limbi nu puteau fi vorbite decât în „intimitatea caselor” si asta, datorita asta „numai flacără de rezistență”pdeci s-a putut „recupera timpul pierdut”.

Evaluare pozitivă din partea Comitetului European de ExperțiMinistrul a raportat despre un raport al Comitetului de experți ai Cartei europene a limbilor regionale și minoritare, în care, după o vizită în ianuarie anul trecut, două inițiative ale Guvernului Spaniei au fost foarte apreciate.

Pe de o parte, reforma regulamentului Congresului Deputaților pentru a permite parlamentarilor să folosească limbile oficiale. Torres ia în considerare această măsură „un semn de progres și un exemplu de materializare a drepturilor noastre democratice”.

A doua etapă pe care Comitetul Experților Europeni a evidențiat-o în raportul său este solicitarea Guvernului Spaniei către Uniunea Europeană de a include diferitele limbi vorbite în țara noastră ca limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Ministrul a subliniat că Guvernul vrea „a continua drumul progresului in drepturile cetatenilor tarii noastre, rezultand diversitatea care ne defineste, care se reflecta in Statul Autonomiilor.”.

lMinistrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a declarat, la rândul său, că limbile sunt apărate „cu decizii, acorduri și politici publice care le salvează și le propulsează în viitor”.

În plus, a apreciat „munca cercetătorilor care, din universități și centre de cercetare, din Academiile Regale sau din diferitele instituții autonome, sunt dedicate diseminării și protejării limbilor noastre cooficiale”.

Mai multe noutăți Sánchez încadrează folosirea limbilor cooficiale drept „normalitate democratică” și afirmă… Etichete: Comunități autonome Serviciu public Angajații Publici UE Sursa: Guvernul Spaniei – Torres anunță un plan de formare în limbile oficiale pentru personalul AGE, care va ajunge la 1.000 de funcționari