#Madrid –

Formarea specializată MIR în acest centru de sănătate crește în fiecare an, 126 de medici aleg acum.

Spitalul Universitar Infanta Sofía, un centru public al Comunității Madrid situat în San Sebastián de los Reyes, a sărbătorit finalizarea pregătirii MIR a 16 medici rezidenți stagiari care au început specializarea când a izbucnit COVID-19. Un eveniment emoționant în sala de întruniri a centrului de sănătate în care a fost recunoscută munca depusă în acești ani foarte complicati. Ei sunt locuitorii care au început specializarea în mijlocul pandemiei și odată cu sosirea ninsorilor ulterioare de la Filomena.

Însoțiți de tutorele lor, rezidenții de anul 4 au dedicat câteva cuvinte cadrelor medicale din spitale care i-au însoțit în acest timp în specialitățile Radiodiagnostic, Oftalmologie, Pediatrie și domenii specifice, Medicină Preventivă și Sănătate Publică, Neurologie, Pneumologie, Dermatologie. și Medicina de familie și comunitară În acești patru ani, aceștia și-au finalizat pregătirea de specialitate, integrându-se în activități de asistență medicală, participând în același timp la predare și cercetare.

Directorul general al Spitalului, Antonio Romero Plasencia, i-a felicitat pe noii medici, amintindu-le de importanța de a-și fi finalizat specialitatea în acest an, după ce a fost primul care a început această călătorie în 2020. Șeful de Studii, Dr. M. Teresa Ramírez Prieto a insistat asupra dificultăților suplimentare pe care le-au întâmpinat în acești ani de pandemie și a subliniat importanța predării ca motor al schimbării în asistența medicală.

În ultimii ani, predarea MIR în acest centru de sănătate a crescut semnificativ și tot mai mulți medici decid să urmeze pregătire de specialitate la Spitalul Universitar Infanta Sofía. Mai exact, în 2024 vor fi 126 de medici specialiști care își desfășoară programul de formare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public Infanta Sofia sărbătorește rămas bun de la rezidenții care își încheie pregătirea de specialitate