#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește cea de-a 15-a ediție a Nopții Europene a Cercetătorilor NightMadrid cu 150 de activități gratuite organizate de Executivul regional în peste 50 de instituții științifice din regiune. Ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, a participat astăzi la unul dintre acestea, atelierele despre nutriție găzduite de Institutul de Studii Avansate din Madrid IMDEA Food.

Viciana i-a însoțit pentru o zi pe studenți din Învățământul Gimnazial și Formare Profesională care au devenit asistenți de laborator pentru a dezvălui secretele ADN-ului oamenilor. Într-un atelier despre nutriția viitorului. Printre acestea, au dezvăluit cum, în funcție de caracteristicile personale, oamenii răspund diferit la ingredientele alimentare, circumstanță care determină sănătatea.

Peste 20.000 de persoane vor participa până mâine la diferitele propuneri, în care colaborează peste 700 de profesioniști în locații precum Centrul de Cercetare Energetică, de Mediu și Tehnologic (CIEMAT), Centrul Biologic Margarita Salas, universități și IMDEA Food, Nanotechnology. , Energie și apă, printre altele.

Fundația Madri+d Knowledge, care organizează și coordonează programul în regiune, organizează, de asemenea, un târg de știință și o prezentare a femeilor de știință la Círculo de Bellas Artes. Chiar și Grădina Zoologică din Madrid îi invită pe elevii din învățământul primar și preșcolar să descopere munca educatorilor săi de mediu.

NightMadrid Obiectivul său este de a face cunoscute lucrările desfășurate de centrele europene de cercetare și de a aduce cunoștințele științifice mai aproape de populație. Este sărbătorită simultan în peste 400 de orașe din UE și într-o duzină de țări din America Latină. Are finantare europeana iar programarea poate fi consultata la adresa www.madrimasd.org/lanochedelosinvestigadores/.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Noaptea Europeană a Cercetătorilor în peste 50 de instituții științifice