#AlcaladeHenares – Vinerea aceasta începe o nouă ediție a JazzAlcalá. Acest ciclu, care se află la a treia ediție și este organizat de Consiliul Local Alcalá și Clubul Complutum, se va desfășura de vineri, 27 septembrie până duminică, 29 septembrie, cu trei concerte la Teatro Salón Cervantes de la ora 20.00.

Vinerea aceasta va veni rândul Wido Makers, însoțiți de Alcalá Big Band. The Widow Makers își poartă dragostea pentru muzica rădăcină americană de cincisprezece ani în toate tipurile de decor, dedicate celei mai mari pasiuni a lor, devenind reperul național pentru Americana, pe care o pictează cu suflet, blues, country și mult swing. Cu această ocazie își unesc forțele cu Alcalá Big Band, născută în 2007 în cadrul Atelierului de Muzică, într-un spectacol unic în care își dezvoltă repertoriul, atât de potrivit aranjamentelor de jazz, și căruia îi încorporează și câteva standarde din Repertoriu Big Band.

Sâmbătă pianistul cubanez Pepe Rivero își va prezenta ultima lucrare, acompaniat de cei mai mari muzicieni cubanezi ai momentului. O explozie de jazz latin, o trupă este de un nivel spectaculos, colaboratori obișnuiți ai lui Paquito D’Rivera sau Chucho Valdés. Se adaugă renumitul vibrafonist columbian Sebastián Laverde și marea cântăreață ibizeană Ángela Cervantes.

În cele din urmă, duminică, va veni rândul lui Chano Domínguez, care este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari pianiști ai ceea ce s-a numit flamenco jazz. A colaborat cu mari personalități muzicale precum Paco de Lucía, Wynton Marsalis și Herbie Hancock, dar Chano a lăsat o amprentă de neșters în istoria jazz-ului flamenco. Talentul său apreciat a fost recunoscut la nivel internațional, iar muzica sa a fost interpretată de orchestre și ansambluri prestigioase din întreaga lume. Chano Domínguez își arată întreaga paletă de sunet singur cu pianul său și cu participarea ca artist invitat al marii armoniciști Raquel Vega.

Sursa: Vinerea aceasta începe o nouă ediție a JazzAlcalá cu trei concerte grozave