#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid deschide noul sezon al Muzeului Centrului de Artă Dos de Mayo (CA2M) din Móstoles cu expozițiile artiștilor Sol Calero și Santiago Sierra, care își prezintă lucrările Căutând sorsop și eu și 1502 de oameni se confruntă cu perete.

Curatoriată de Tania Pardo, expoziția venezueleanului Sol Carrero este prima expoziție individuală a acestui creator într-o instituție din Madrid. În el găsim câteva dintre caracteristicile propunerilor sale precum interesul său pentru arhitectură și design; pictura murală, în care fructele și vegetația devin resurse grafice de culori debordante; și ofrandele votive, sculpturi care fac referiri la folclor și credințe populare.

În munca sa, artista combină materiale precum mobilier, textile, mozaicuri și videoclipuri, printre altele, care explorează iluzia Caraibelor ca paradis. O resursă care își propune să dezarmeze privitorul cu o atmosferă prietenoasă și jucăușă. Această expoziție va fi în acest spațiu muzeal până pe 5 ianuarie 2025

Pe de altă parte, până pe 2 februarie puteți vizita expoziția de la CA2M 1502 oameni cu fața la zid de Santiago Sierra din Madrid și curatoriat de Alexis Callado. În ea autorul surprinde imagini ale cetățenilor ca portrete inverse, în care identitatea subiectului este anulată. Pe baza acestei teme, a fost creată o călătorie în care capacitatea sa de a acționa asupra minimalismului, artei conceptuale și performanţă din anii 1960 și 1970 Opera sa se caracterizează prin dezvăluirea rețelelor de putere care duc la înstrăinarea și exploatarea muncitorilor, nedreptate, violență și discriminare.

Mai multe informații la www.ca2m.org

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide sezonul expozițional al Muzeului Centrului de Artă Dos de Mayo cu lucrările artiștilor Sol Calero și Santiago Sierra