#Madrid –

Comunitatea Madrid a estimat la 1.500 numărul cetățenilor care duminică trecută au accesat gratuit rețeaua de metrou cu bicicleta cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale Fără Mașini. Cele mai utilizate linii au fost linia 12, cu 300 de bicicliști, urmată de linia 7 cu 180 și linia 10 cu 165.

În plus, după stații, cele mai notabile au fost cele din Lago, Príncipe Pío și Fuenlabrada Central, care au înregistrat 132, 105 și 99 de utilizatori pe biciclete. După intervalul orar, cea mai aglomerată a fost dimineața, între orele 21:30 și 13:30 (700 de călători), și 13:30 și 15:30, care au totalizat 300.

După cum a subliniat Metro de Madrid, aceste date sunt foarte asemănătoare cu cele colectate pe 3 iunie, când compania a oferit și utilizarea gratuită a rețelei pentru Ziua Mondială a Bicicletei.

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii a inclus această inițiativă suburbană printre activitățile programate cu ocazia sărbătoririi Săptămânii Mobilității care a avut loc în perioada 16 – 22 septembrie și cu scopul de a promova în rândul madrilenilor utilizarea combinată a acestor două moduri de transport.

Guvernul regional își amintește că puteți călători în trenuri cu biciclete, dar respectați întotdeauna o serie de reguli care pot fi consultate pe site. www.metromadrid.es si in anumite zile, desi in zilele de sarbatoare, sambata si duminica accesul este permis in intreaga retea. În orice caz, un singur călător poate fi transportat.

Metroul are suport pentru biciclete la stațiile Rivas Futura, La Peseta, Arganzuela Planetario, Nuevos Ministerios, Colonia Jardín, Puerta del Sur, Fuente de la Mora și Chamartín. Aceste locații sunt integrate în Planul REB (Rețeaua de parcări pentru biciclete) al Comunității Madrid, al cărui obiectiv este promovarea mobilității durabile, coordonând utilizarea sănătoasă și ecologică a acestui vehicul cu eficiența transportului public.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid estimează la 1.500 numărul cetățenilor care au accesat rețeaua de metrou cu bicicleta pentru Ziua Mondială fără Mașini.