#AlcaladeHenares – Consiliul Local Alcalá de Henares comemorează Ziua Mondială a Turismului vineri, 27, cu o grămadă de acțiuni promoționale, după o săptămână care a început cu participarea primarului Judith Piquet la evenimentul desfășurat la sediul Comunității Madrid, în care a subliniat că pentru al doilea an va fi depăşită bariera a jumătate de milion de înnoptări. A fost un eveniment prezidat de președintele regional Isabel Díaz Ayuso și în care s-a anunțat o campanie de promovare a enclavelor Patrimoniului Mondial din Comunitatea Madrid, evaluate la trei milioane de euro.

În această zi, primul viceprimar și consilier pentru Turism, Isabel Ruiz Maldonado, se află într-o călătorie oficială în orașul chinez Fuzhóu, din provincia Jiangxi. Ruiz Maldonado participă la inaugurarea Festivalului Internațional Tang Xianzu, care constă într-o lună de evenimente de schimb cultural internațional în jurul figurii scriitorului Tang Xianzu (1550-1616).

Acest scriitor, contemporan cu Miguel de Cervantes, care chiar coincide cu el în anul morții sale, este o figură foarte relevantă în literatura chineză, iar paralelismul său cu autorul lui Don Quijote a determinat ambele orașe să aprofundeze cunoașterea reciprocă și să caute căi. de colaborare comună în beneficiul celor două orașe istorice. Acest Festival are loc în mod curios cu câteva zile înainte de Săptămâna Cervantina, marele Festival cultural și turistic al orașului Alcalá.

Xtreme Challenge și vizitați Alcalá de las Tres Culturas

În plus, vineri, Alcalá găzduiește o nouă ediție a Xtreme Challenge, unul dintre cele mai cunoscute evenimente de mototurism din țara noastră. Peste 1.200 de motocicliști vin în orașul Alcalá pentru a se bucura de o nouă ediție a acestui eveniment de renume național, cu participare internațională. Vechiul târg sau esplanada Gal, împreună cu expoziția Motociclete Made in Spain, vor fi decoruri pentru întâlnirile oficiale ale evenimentului.

De asemenea, Alcalá a sărbătorit și această zi a Zilei Mondiale a Turismului, pe care Turismul ONU o organizează cu această ocazie sub deviza „Turism și pace”, cu organizarea unui traseu special ghidat prin „Alcalá de las Tres Culturas”, care a loc în această dimineață.

Alcalá la COAC Torrejón Family Day

Pe de altă parte, Alcalá de Henares va participa pentru prima dată la Ziua Familiei a COAC Torrejón (Centrul de Operații Aeriene Combinate al NATO din Torrejón de Ardoz). Acest eveniment anual reunește mii de familie și prieteni ai sutelor de soldați din acest important centru de operațiuni NATO și unde se reunesc până la 18 naționalități. Nu doar militari din națiunile europene (cum ar fi România, Marea Britanie sau Germania) ci și din țări precum Statele Unite sau Canada. Cu colaborarea responsabililor COAC T., Departamentul de Turism va instala un stand dotat cu suport audiovizual în care vor fi oferite materiale informative și promoționale pentru Alcalá de Henares.

În plus, Alcalá de Henares participă ca oraș invitat la Open House Madrid, un eveniment turistic internațional care își propune ca vizitatorii să descopere clădiri care nu sunt de obicei vizitate din punct de vedere arhitectural. Sâmbătă, 28, vizitatorii înregistrați vor putea învăța dezavantajele unor clădiri precum Fabrica de făină, Adăpostul antiaerian Plaza de Cervantes, Corral de Comedias de Alcalá, Colegio Mayor de San Ildefonso sau Facultatea de Arhitectură. Aceste clădiri sunt prezentate de studenți voluntari chiar de la Facultatea de Arhitectură, însoțiți de personal din cadrul Departamentului de Turism.

Întâlnire tehnică privind planurile de durabilitate a turismului

La fel, astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, la Departamentul de Turism se întâlnesc Subdirecția Generală Dezvoltare și Sustenabilitate Turismului a Secretarului de Stat pentru Turism, precum și Subdirecția Generală Sustenabilitate Turismului, iar ulterior va avea loc vizita tehnică finală. pentru închiderea Planului de sustenabilitate a turismului 2020, veți putea afla despre evoluția următoarelor planuri pe care acest departament le procesează și că acestea îndeplinesc în timp util diferitele etape și obiective anuale.

În acest sens, vizita tehnică la Alcalá a personalului de la Subdirecția Promovare Turistică se încheie și astăzi pentru a afla din prima mână despre destinația turistică MICE (Turism de Congres). Au vizitat mai multe spații legate de acest sector pentru a oferi diferitelor târguri internaționale și IBTM (cel mai important târg MICE care are loc în țara noastră în noiembrie și este o referință internațională). Aceasta este o nișă turistică din ce în ce mai în creștere și mai importantă.

Aceste activități se desfășoară în timp ce se finalizează detaliile pentru un nou eveniment pe care orașul îl va găzdui anul acesta: „Alcalá Siglo XVI, Crisol de grandeza”. Echipele de lucru își concentrează atenția asupra unui proiect pe care Consiliul Local Alcalá îl ​​lansează cu sprijinul fundamental al Universității din Alcalá și colaborarea unor asociații precum Tercios de Cervantes sau Austrias Mayores.

Tot vineri începe desfășurarea tehnică a pregătirilor pentru Piața Cervantino, incluse în Festivalul de Interes Turistic Național Săptămâna Cervantina. Peste 400 de tarabe și practic întregul Centru Istoric vor fi dedicate încă o dată unui eveniment care înregistrează anual peste 300.000 de vizitatori și care necesită utilaje de producție a evenimentelor care demarează cu două săptămâni înainte de eveniment.

Sursa: Alcalá sărbătorește Ziua Mondială a Turismului cu multiple acțiuni promoționale