#AlcaladeHenares – În fiecare an, pe 9 octombrie, coincid cu comemorarea botezului lui Miguel de Cervantes în oraș, Consiliul Local al orașului Alcalá de Henares prezintă Premiile orașului Alcalá în diferitele sale categorii. În acest an, juriul Premiului pentru Valori Civice „Arsenio Lope Huerta” al orașului Alcalá a decis să acorde premiul Adunării Crucii Roșii din Alcalá.

Consiliul Municipal Alcalá de Henares este conștient de faptul că valorile civice sunt cele care disting societatea umană de oricare alta și că, prin urmare, ele trebuie cultivate de toți oamenii care alcătuiesc societatea noastră. În același mod, acest Consiliu Orășenesc susține că practicarea unor astfel de valori trebuie să fie recunoscută în mod corespunzător chiar de societate, astfel încât să servească drept exemplu pentru restul cetățenilor.

La fel, acest Consiliu Local consideră că figura fostului primar al orașului, Arsenio E. Lope Huerta, a întruchipat și plantat toate aceste valori civice de-a lungul întregii sale vieți, carierei umane, profesionale, intelectuale și politice, deci memoria sa. trebuie menţinută şi recunoscută în posteritate. Ca un omagiu adus lui, acest Premiu pentru Valori Civice este numit în memoria numelui său și a amprentei pe care a lăsat-o în rândul locuitorilor din Alcala.

Conform scopului acestui premiu și în memoria personalității care îi dă numele, se consideră „corectă, convenabilă și oportună” acordarea acestuia Adunării Regionale a Crucii Roșii Spaniole din Alcalá de Henares, profitând în mod deosebit de faptul că în 2024 se comemorează cea de-a 150-a aniversare a înființării Comitetului său și a serviciului său social și de sănătate neîntrerupt în orașul nostru și în regiunea noastră.

Adunarea Regională a Crucii Roșii este una dintre entitățile civice cu cea mai mare tradiție și tradiție din Alcalá de Henares. Și-a inaugurat comitetul local la Alcalá la 21 aprilie 1874, la doar zece ani de la înființarea Comitetului Internațional în 1863. A fost și prima delegație a Crucii Roșii care și-a deschis porțile în Comunitatea Madrid după comitetele fondate în capitală. .

Timp de mai bine de un secol, birourile sale au fost situate în Plaza de Cervantes. Și după câțiva ani de ședere într-o locație de pe strada Pedro Sarmiento din Gamboa, a deschis în 2018 un sediu modern pe strada Valentín Juara Bellot, între cartierele Nogales și Ensanche.

De-a lungul secolului și jumătate de prezență în Alcalá, această organizație umanitară a fost foarte prezentă în viața de zi cu zi a locuitorilor din Alcalá și a cartierului regiunii. Sunt nenumărate proiecte, campanii și acțiuni de bunăstare și solidaritate desfășurate de voluntarii săi, care în prezent numără în jur de 750.

Fără a merge mai departe, Consiliul Local Alcalá a semnat un acord cu comitetul local pentru dezvoltarea activităților de asistență socială și de sprijin pentru persoanele aflate în situație de risc sau excluziune socială.

Și aceasta este doar o parte din marea muncă pe care o desfășoară Adunarea Regională a Crucii Roșii Alcalá, deoarece de aici oferim servicii pentru peste 15.000 de oameni nu numai în orașul nostru, ci în întreaga regiune Henares.

Pe 6 iunie, Corral de Comedias a găzduit un eveniment comemorativ pentru aniversarea a 150 de ani de la înființare.

Sursa: Adunarea Crucii Roșii din Alcalá va primi Premiul Orașului Alcalá pentru Valori Civice „Arsenio Lope Huerta” pe data de 9…