#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi viitorul Palat de Congrese Pozuelo de Alarcón. Cu o investiție de 50 de milioane de euro, acest proiect de colaborare public-privat va fi cel mai important din municipiul Pozuela în următorii ani. Díaz Ayuso a subliniat că regiunea este „fericită, înfloritoare, vie și deschisă investițiilor și proiectelor care au vocație de serviciu public”. „Deschidem porțile inovației, să mergem din ce în ce mai mult și mai bine și, de asemenea, către contrastele dintre tradiții și avangardă, unde toate aceste proiecte se potrivesc și toată lumea contează ca unul în plus”, a subliniat el.

Șeful Executivului regional a sărbătorit că diferite organizații și agenții independente plasează Madrid ca una dintre cele mai bune 20 de regiuni din lume pentru a începe o afacere, fiind prima opțiune în rândul investitorilor străini din Spania, reprezentând 75% din toate cele sosite în Spania. Spania în al doilea trimestru al acestui an.

În opinia sa, acest lucru este posibil doar dacă administrațiile se gândesc la toți cetățenii, cu libertate, taxe mici, birocrație mai mică și apărarea culturii muncii și a lucrurilor bine făcute. În acest sens, el a amintit că ultima scădere de jumătate de punct în toate secțiunile impozitului pe venitul personal și a deflației a făcut posibilă colectarea a 900 de milioane de euro în plus în Comunitatea Madrid în 2022.

„Acesta este calea pe care urmează să o luăm în continuare și motivul pentru care cetățenii ne-au votat în majoritate, să nu intervenim și să nu luăm decizii politice arbitrare la pofta politicianului pentru a salva un discurs care pare ineficient”, a adăugat el. .

Noul Palat al Congreselor

Situată pe teren între vechile autostrăzi M-508 și M-503, va avea o suprafață de aproape 18.000 de metri pătrați, la care se adaugă peste 3.000 într-un spațiu deschis pentru desfășurarea evenimentelor în aer liber. Clădirea principală va avea o zonă de parcare pentru 550 de autovehicule, spații polivalente, o zonă de expoziție, săli de repetiție și două săli moderne, concepute pentru a fi utilizate împreună și independent până la o capacitate de 2.000 de spectatori.

Versatilitatea construcției, încununată de un acoperiș auriu unic, o va face atractivă pentru evenimente de tot felul – conferințe, congrese, teatru, concerte, spectacole de dans, muzicale sau sportive – datorită capacității sale de a modula spațiul în funcție de fiecare nevoie. . beton. Este planificat ca această nouă infrastructură să aibă și un spațiu hotelier în vecinătatea ei pentru a acoperi nevoile de cazare ale vizitatorilor.

În paralel, Consiliul Local Pozuelo de Alarcón lucrează deja la construirea unui nou teren de târguri de 15.000 de metri pătrați pe un teren din apropierea Palatului Congresului, care a fost deja pregătit pentru ultimele sărbători patronale. Odată finalizată intervenția, va fi activat un spațiu mare de grădină publică, de care locuitorii se vor putea bucura indiferent de activitățile specifice care se desfășoară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă viitorul Palat de Congrese Pozuelo de Alarcón: „Comunitatea Madrid este deschisă investițiilor”