#Madrid –

Comunitatea Madrid a încasat cu 897 de milioane de euro în plus (7,2%) în 2022 de la secția regională de impozit pe venitul persoanelor fizice, în valoare totală de 13.392 de milioane, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Finanțelor în decontarea sa pentru Comunitățile Autonome.

Această creștere mare față de 2021 a avut loc anul în care au intrat în vigoare două reduceri importante de impozite aprobate de Guvernul prezidat de Isabel Díaz Ayuso în Comunitatea Madrid: reducerea cu jumătate de punct în toate secțiunile autonome ale impozitului pe venitul persoanelor fizice și prima deflație. , o măsură concepută pentru ca familiile să evite pedepsele fiscale mai mari din cauza creșterilor salariale într-un scenariu de inflație ridicată.

Ambele inițiative fiscale au reprezentat o economie fiscală de 500 de milioane de euro pentru toți contribuabilii de la Madrid (3,5 milioane), cu un impact mai mare prin beneficiul celor mai mici venituri, asigurând că familiile au la dispoziție resurse financiare mai mari în fața unei perspective generalizate de prețuri. În acest sens, guvernul central – în ciuda solicitărilor repetate din partea Comunităţii Madrid – a refuzat să introducă o deflaţie care a fost deja aplicată satisfăcător în regiune în ultimii doi ani.

Creșterea colectării pentru Madrid, care este confirmată încă o dată de cifrele furnizate de Ministerul de Finanțe, s-a repetat de când Executivul regional a început să aprobe noi reduceri ale Impozitului pe Venitul Personal. Un model de succes de impozitare scăzută în Comunitatea Madrid care a transformat-o în motorul economic al Spaniei și cea mai competitivă regiune pentru a atrage investiții și a genera oportunități de creare de locuri de muncă.

Astfel, în 2018, când tronsonul minim a fost coborât cu jumătate de punct, creșterea a fost de 9,5% (cu 946 milioane mai mult). În 2015, după ce a introdus o primă tranșă în grila de venituri regionale, cuferele Comunității Madrid au primit un plus de 573 de milioane decât în ​​2014. Tocmai anul acesta, încasările crescuse deja cu 125 de milioane după o altă reducere de 0,4 puncte. în rata gestionată de Executivul regional comparativ cu anul 2013.

Mai multe reduceri de taxe, cu accent pe locuințe

În acest sens, Guvernul prezidat de Díaz Ayuso a aprobat mai multe reduceri de taxe în această Legislatură actuală și care se află în prezent în procesare parlamentară. Astfel, în această perioadă de ședințe este de așteptat ca proiectul Legii privind deducerea pentru noii contribuabili care nu au reședința în Spania în ultimii cinci ani și care decid să își transfere domiciliul fiscal în Comunitatea Madrid și să investească în active financiare. fi dezbătut. În aceste cazuri, 20% din investiția totală poate fi dedusă.

Odată cu aceasta, o baterie de stimulente fiscale pentru locuințe a fost trimisă și Parlamentului de la Madrid. Dintre acestea, se remarcă patru deduceri la impozitul pe venitul persoanelor fizice care vizează proprietarii care închiriază locuințe care au fost dezafectate; pentru a atenua creșterea creditelor ipotecare cu venit variabil ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor; și lupta împotriva depopulării tinerilor sub 30 de ani care își stabilesc reședința obișnuită în municipiile cu mai puțin de 2.500 de locuitori, fie prin cumpărare, fie prin închiriere.

Tuturor acestora li se poate adăuga un bonus suplimentar de 100% la Taxele de transfer imobiliar (ITP) în cazul achiziționării unei locuințe la mâna a doua, și Acte Juridice Documentate (AJD), în cazul uneia noi.

Peste 31.000 de milioane de economii fiscale pentru rezidenții din Madrid

În plus, președintele Díaz Ayuso a anunțat noi măsuri fiscale în Dezbaterea despre starea regiunii desfășurată în septembrie, precum extinderea bonusului în Moștenire și donații între frați, unchi și nepoți până la 50%, precum și vârsta maximă. pentru a se califica pentru deducerea chiriei este de până la 40 de ani.

Din 2019, guvernul pe care îl prezidează a efectuat un total de 21 de reduceri care au dus la economii de 31.300 de milioane pentru madrileni, care sunt, de asemenea, singurii care nu sunt impozitați cu propriile impozite dintre toate comunitățile autonome și cei care se bucură de cele mai mici taxe din Spania.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid colectează cu 900 de milioane în plus impozitul pe venitul persoanelor fizice după ce l-a redus în toate secțiunile și a aplicat prima deflație