#Madrid –

Comunitatea Madrid a finalizat lucrările de remodelare a atelierelor de întreținere a materialului rulant de la depoul de metrou Sacedal, dublând astfel capacitatea de lucru a acestei unități care asigură în mod regulat serviciu celor 31 de trenuri de pe linia 9. Aceste lucrări au presupus renovarea a mai multor peste 4.000 de metri pătrați cu o investiție de 8 milioane de euro.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat astăzi acest spațiu situat pe strada Ventisquero de la Condesa din capitală unde „am construit șase noi gropi (de două ori mai multe decât erau până acum) și alte echipamente mai moderne” .

Printre aceste inovații, instalarea unui lift individual de boghiuri (unde sunt fixate osiile și roțile), un echipament pentru strunjire și trei mese boghiuri pivotante. Acest centru îi poate supraveghea și pe cei care călătoresc pe liniile 6, 7, 8, 10, 11 și 12 (ecartament larg).

Aceste îmbunătățiri aduse sunt similare cu cele care vor fi realizate în cele 14 locații de întreținere a materialului rulant pe care Metro le-a distribuit în întreaga regiune și care fac parte dintr-un plan de investiții de peste 168 de milioane de euro, care va presupune renovarea unor instalații și mașini precum tuneluri de spălătorie auto, suflante de echipamente pentru curățarea partea inferioară a mașinilor sau pasarele de acces către punte, printre altele.

Remodelarea vestiarului

La fel, suburbana Madridului a scos la licitație remodelarea zonei vestiarului și toaletei pentru personalul de întreținere Línea Aerial care lucrează în Sacedal pentru o sumă apropiată de două milioane de euro. Zonele anexe precum birourile, sălile de pauză și depozitele vor fi incluse și pentru activități complementare, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă ale lucrătorilor și de a oferi un mediu mai sigur și mai sănătos.

Aceste ateliere sunt esențiale pentru a garanta funcționarea rețelei, deoarece îndeplinesc sarcini esențiale pentru funcționarea corectă a Metroului, precum întreținerea și curățarea vagoanelor, pentru a evita avariile și a asigura siguranța în circulație și disponibilitatea serviciu.

În prezent, compania metropolitană are 2.083 de vagoane cu care sunt lansate 323 de trenuri în fiecare dimineață la ora de vârf. Într-o zi lucrătoare, aceștia parcurg aproximativ 126.000 de kilometri într-o infrastructură prin care circulă zilnic 2,3 milioane de pasageri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid finalizează lucrările de remodelare a atelierului de întreținere a metroului Sacedal care își va dubla capacitatea de lucru