#Spania – Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz,

Distribuie pe Elma Saiz a evidențiat principalele măsuri implementate de ministerul pe care îl conduce pentru corectarea decalajului de gen: completarea decalajului de gen în pensii, egalizarea prestațiilor de maternitate și paternitate până la 16 săptămâni de concediu medical și Venitul Minim Vital (IMV) , „care este un beneficiu cu perspectivă feministă: mai multe femei primesc beneficiul și mai multe femei au participat la itinerariile pilot legate de IMV. O majoritate covârșitoare a femeilor se ocupă de gospodăriile monoparentale și mai multe femei primesc Complementul de Asistență pentru Copilărie din acest motiv.”. Așa a spus el la prezentarea cărții „În decalajul de sex: pentru muncă de valoare egală”de Javier Carballo de Jesús, în contextul călătoriei sale la Santiago de Compostela.

Suplimentul pentru decalajul de gen la pensii, de care beneficiază în prezent peste 840.000 de persoane, este în vigoare din februarie 2021 și constă într-o sumă fixă, după reevaluarea aplicată în 2024, de 33,20 euro pe lună per copil.

În ceea ce privește egalizarea concediului de maternitate și paternitate, Saiz a amintit că obiectivul a fost „promovăm coresponsabilitatea între sexe, astfel încât atât bărbații, cât și femeile să poată atinge echilibrul în fațetele noastre profesionale și personale”. În 2023, aproximativ 250.000 de bărbați s-au bucurat de indemnizația de naștere care a apărut după egalizarea prestațiilor de maternitate și paternitate.

„În ciuda acestor progrese, persistența decalajului de gen și a violenței sexiste arată că mai sunt multe de făcut”și-a amintit Saiz la Santiago de Compostela. „Avem un angajament ferm pentru eliminarea decalajului de gen și eradicarea violenței sexiste, motiv pentru care, printre altele, am lansat Consiliul Consultativ Gender Gap, a cărui primă inițiativă a fost promovarea transformării birourilor de asigurări sociale în puncte violete.”spații sigure în care victimele violenței de gen pot căuta sprijin și informații. „Este deja în derulare primul birou pilot, care va deveni un spațiu de îngrijire, informare și ajutor pentru victimele oricărei agresiuni sexiste, precum și de conștientizare și vizibilitate a societății.”anunță Saiz.

Conferinta de Economia MunciiMinistrul Elma Saiz a încheiat și Conferința privind Economia Muncii organizată de Consiliul General al Economiștilor în capitala Galiției. În discursul său, Saiz a insistat asupra necesității „rezolva diferența de salarizare”.

„S-au făcut multe progrese în ultimii 5 ani. Aproape 55% din locurile de muncă create în ultimul an sunt femei, de exemplu, și avem mai multe femei care lucrează ca niciodată. Reprezentăm deja 47,3%. Și bazele de contribuție se îmbunătățesc și cresc cu 3% mai mult decât cele ale bărbaților. Cu toate acestea, mai rămâne multă muncă”a declarat el. „Inegalitățile de gen persistă, uneori în mod explicit, iar altele într-un mod mai subtil, dar întotdeauna cu aceleași consecințe negative.”.

În acest sens, ministrul a reamintit că „Pensiile femeilor sunt, în medie, cu aproape 500 de euro mai mici în fiecare lună decât cele ale bărbaților, un exemplu clar al inegalităților acumulate de-a lungul vieții lor profesionale reflectate în baze de cotizare mai mici și decalaje mai mari.”. In plus, „67% dintre persoanele care primesc IMV sunt femei, iar acesta este un exemplu clar al provocărilor economice cu care se confruntă”. „Se fac pași foarte importanți pentru a reduce decalajul de gen, dar piața noastră de muncă suferă încă de pe urma acestui eșec structural.”.

Mai multe noutăți Guvernul anunță că birourile de asigurări sociale vor fi puncte violete de… Venitul minim vital (IMV): ce este și cum îl pot solicita? Sursa: Guvernul Spaniei – Elma Saiz anunță lansarea primului birou de asigurări sociale care va deveni un punct violet