#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat prima unitate virtuală de spitalizare în complexul de sănătate publică Puerta de Hierro Majadahonda pentru a ajuta pacienții din azilurile de bătrâni. De acum, platforma digitală care reunește fișele medicale (SELENE) ale acestei resurse va include, pe lângă cei internați în cadrul unității, și datele celor care se află în aceste centre socio-sanitare. Inițiativa a fost dezvoltată în comun de către Serviciul de Geriatrie și Zona de Inovare.

Ministrul Sănătății, Fátima Matute, a participat astăzi la prezentarea acestei resurse de pionierat pentru sănătatea publică regională, în cadrul sărbătoririi Zilei Vârstnicilor. Potrivit lui Matute, „cu această acțiune, care presupune o adaptare a modelului de sănătate la nevoile persoanelor în vârstă, acești pacienți vor primi îngrijiri cuprinzătoare, cu o calitate a îngrijirilor mult mai bună decât dacă ar fi chiar în spital, deoarece, printre altele lucruri, va facilita efectuarea testelor chiar în reședințe.”

Beneficiarii „vor putea fi evaluați zilnic de către personalul lor și de către profesioniștii în Geriatrie, care vor merge în aceste spații de parcă ar fi fost un alt etaj al spitalului. De asemenea, va permite, la nevoie, evaluarea și intervenția celor din alte specialități, sub coordonarea celor de la Geriatrie”, a mai spus Matute, care a mai explicat că, prin această măsură, „se reduc și eventualele complicații asociate transferurilor sau internări, cum ar fi infecții nosocomiale, delir, căderi, ulcere, catetere sau deteriorare funcțională, printre altele.”

Acest model permite ca nevoile de sănătate ale rezidenților să fie abordate eficient cu un management mai personalizat și continuu. Acest lucru are ca rezultat rezultate clinice mai bune și o satisfacție mai mare atât pentru utilizatorii acestui serviciu public, cât și pentru familiile lor. „Este, pe scurt, o soluție inovatoare la provocările actuale în îngrijirea persoanelor în vârstă”, a asigurat Matute.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Pentru al optulea an consecutiv, Spitalul Universitar Public Puerta de Hierro Majadahonda a sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul instituțional a găzduit o zi de activități la care au participat cetățeni care locuiesc în reședințele din zona de influență a complexului sanitar, precum și pacienți internați în centru. Printre inițiativele desfășurate, au fost organizate, printre altele, un mic dejun sănătos, ateliere de nutriție și autoîngrijire a pielii, o clasă de CrossFit și un concert Caco Senante.

În plus, profesioniștii au efectuat teste generale de sănătate pe participanți, inclusiv măsurarea greutății sau înălțimii, indicele de masă corporală, tensiunea arterială, saturația de oxigen, evaluarea forței musculare, viteza de mers și evaluarea atât a indicelui de fragilitate, cât și a stării nutriționale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează prima unitate virtuală de spitalizare din Spania pentru pacienții aflați în casele de bătrâni