#Spania – Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, în cadrul ceremoniei de deschidere de la Madrid a Anului Academic UNED 2024-2025.

Distribuie pe Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a anunțat că Guvernul Spaniei va majora bugetul Universității Naționale de Învățământ la Distanță (UNED), dependentă de Ministerul Științei, Inovării și Universităților (MICIU), în 19 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 25% în bugetul său pentru 2024.

„Contați pe acest Guvern pentru a depăși situația de subfinanțare care există și astăzi, rezultat al politicilor greșite și proaste ale celor care nu au crezut și nu cred în puterea sistemului nostru universitar public.”a asigurat el.

Morant a spus acest lucru în cadrul ceremoniei de deschidere de la Madrid a Anului Academic UNED 2024-2025, la care a participat și rectorul acestei universități, Ricardo Mairal.

În discursul său, el a mai anunțat că Ministerul va colabora cu UNED la planul său de finanțare multianual. „să ofere soliditate și stabilitate acestei universități și să conducă cu garanții schimbările din lumea predării online și mixte din Spania și Europa”.

În acest sens, el a amintit că UNED este cea mai mare universitate publică din Spania și o instituție care a promovat universalizarea Învățământului Superior în Spania, garantând progresul social. „Contribuiți la punerea educației în mâinile tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla.”.

Mai mult, el a detaliat asta „Astăzi, aproape 160.000 de studenți și peste 1.200 de profesori încep un nou curs într-unul dintre cele 61 de centre UNED care se extind în toată țara.”.

„Sunt 114 săli de clasă care formează o rețea foarte puternică de poli de dezvoltare economică, socială, culturală și umană; o rețea care structurează și unește teritoriul și societatea noastră”a spus el.

Morant: „Guvernul va include 65 de profesori la UNED prin Programul María Goyri”Ministrul a anunțat, de asemenea, că Guvernul Spaniei urmează să încorporeze un total de 65 de profesori și profesori asistenți cu un doctorat în UNED în acest an prin Programul María Goyri pentru încorporarea talentului didactic și de cercetare în universitățile publice spaniole.

„Această angajare va presupune o investiție anuală de peste 2,5 milioane de euro și va permite reducerea angajării temporare, îmbunătățirea condițiilor de muncă și întinerirea personalului universității.”a declarat el.

În acest sens, ministrul a detaliat că „Programul María Goyri răspunde Legii Organice a Sistemului Universitar (LOSU) care începe să fie implementată în acest an, care este un instrument care ne obligă să punem capăt definitiv situației de precaritate și temporalitate pe care o suferă universitățile publice spaniole a unei perioade marcate de reduceri și rate de înlocuire practic zero”.

„Cu acest Program, vom încorpora peste 5.600 de profesori asistenți doctorali în universitățile publice spaniole, ceea ce va însemna o creștere cu 74% a locurilor care există astăzi în sistemul nostru universitar.”și-a amintit el.

La fel, el a subliniat că „Este pentru prima dată când un Guvern spaniol își asumă responsabilitatea directă pentru salariile profesorilor și cercetătorilor din universitățile publice din țara noastră, finanțând o competență care este transferată Comunităților Autonome.”.

Mai multe noutăți A ratificat Programul de Guvernare pentru a include 3.400 de asistenți didactici… Morant semnează cu Principatul Asturiei primul acord cu care Guvernul… Cultura și UNED lansează „DigitARTE”, formare în competențe digitale pentru… Etichete: Educaţie Universitate Guvernul Spaniei Sursa: Guvernul Spaniei – Morant anunță că Guvernul va majora bugetul UNED cu 25% în 2024