#Spania – Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, în cadrul discursului său la întâlnirea cu Fundația Conexus.

Distribuie pe Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, a evidențiat investiția record pe care Guvernul o alocă pentru dezvoltarea Coridorului Mediteranean, o infrastructură cheie pentru conectivitatea Comunității Valenciane și promovarea trenului ca coloană vertebrală a durabilității. transport de pasageri si marfa.

După cum a subliniat ministrul în timpul unui prânz cu oameni de afaceri din Valencia organizat de Fundația Conexus la Madrid, din iunie 2018 au fost scoase la licitație lucrări pentru 7,1 miliarde de euro și au fost atribuite contracte pentru 5,3 miliarde de euro, care au permis în prezent Mai mult de 800 de kilometri de coridor sunt în construcție, pe lângă mai multe terminale logistice și accese portuare.

„Astăzi, sută la sută din Coridorul Mediteranean este în mișcare. Toate secțiunile în așteptare sunt într-o anumită fază de procesare sau execuție. Dacă a existat un guvern care și-a demonstrat fără echivoc angajamentul față de Coridorul Mediteranean, acesta a fost. Dacă cineva a lucrat pentru a obține o mobilitate durabilă și pe deplin interoperabilă și o mai mare competitivitate pentru companiile din arcul mediteranean și zona sa de influență, aceasta a fost această administrație.”. Óscar Puente a asigurat.

În acest context, ministrul a reiterat că Coridorul Mediteranean „Este un proiect de țară” întrucât nu va fi doar axa de legătură între Andaluzia, Murcia, Valencia și Catalonia, ci va fi marea arteră multimodală care va lega Algeciras de Ucraina și de restul rețelelor transeuropene și finalizarea ei va avea un impact mare. privind mobilitatea și durabilitatea și dezvoltarea economică și socială a regiunii și a țării, așa cum a fost cazul cu lansarea liniei de mare viteză între Madrid și Valencia.

Această legătură feroviară de 391 de kilometri, 438 dacă este inclusă Albacete, a permis mobilitatea să se tripleze între ambele destinații, intensificând relațiile comerciale, întărind industria turismului și călătoriile de afaceri, facilitând concilierea familiei și reducerea emisiilor de C02.

Soseaua de centură AP-7 Alicante gratuităAngajamentul ferm față de dezvoltarea Coridorului Mediteranean este în concordanță cu angajamentul ministerului și al ministerului față de implementarea infrastructurii și îmbunătățirea mobilității în Comunitatea Valenciană. Un angajament care l-a determinat pe ministru să anunțe că taxele gratuite pe șoseaua de centură AP-7 Alicante sunt prelungite până la 15 februarie 2025.

„Astăzi, 1 octombrie, Comisia de Monitorizare s-a întrunit pentru a evalua rezultatele măsurii și s-a aprobat prelungirea acesteia cu încă patru luni.”a asigurat ministrul.

Și, în ciuda faptului că primele date arată un efect pozitiv al taxelor gratuite, Ministerul trebuie să continue colectarea datelor și analizarea acestora pentru a construi un model de trafic care să permită cuantificarea beneficiilor socioeconomice ale eliminării taxei în ceea ce privește reducerea timpilor de călătorie. traseul și externalitățile cum ar fi accidentele, zgomotul și emisiile.

Primele date sugerează că măsura ajută la îndeplinirea obiectivului de decongestionare a A-70, întrucât s-au observat scăderi de trafic (IMD) de 10-12% pe tronsonul de autostradă de la nord de joncțiunea cu A-70. -31, datorită faptului că traficul pe distanțe lungi și mărfurile sunt deviate de-a lungul AP-7.

Traficul pe Centura Alicante s-a dublat practic, cu o creștere mult mai intensă a vehiculelor grele decât a vehiculelor ușoare și este mai atractiv pentru distanțe lungi decât pentru cele scurte. In ciuda cresterii de 95% inregistrata in primele analize, in conditiile in care drumul era evident subutilizat (intre 6.000 – 10.000 autovehicule/zi), aceasta crestere nu afecteaza nivelul de serviciu al drumului.

Astfel, în lipsa unei analize ulterioare a evoluției traficului, totul indică faptul că măsura este corectă întrucât se vede un transfer de trafic, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a siguranței rutiere pe A-70.

Întrucât A-70 este un drum aproape la capacitate maximă și are debite instabile, se observă că aceste reduceri de trafic produc o îmbunătățire apreciabilă a vitezei de deplasare, prin evitarea situațiilor de aglomerație.

Boost PortsÎn timpul discursului său la prânzul organizat de Fundația Conexus, ministrul a profitat de ocazie pentru a evidenția acțiunile importante care sunt promovate de Minister pentru a îmbunătăți conectivitatea și logistica Comunității Valenciane și pentru a promova transportul de marfă intermodal durabil, cu trenul și porturi din centru.

În acest moment, el a amintit că în mai puțin de un an a fost licitată, adjudecată și este pe cale să fie pusă prima piatră a Terminalului de Nord din Portul Valencia și că săptămâna trecută Autoritatea Portuară a aprobat licitația pentru concesiunea de exploatare a viitorului. terminal nou.

„Vorbim despre o investiție de 656 milioane din partea noastră, care include construcția unui nou terminal de containere și a celui mai mare terminal feroviar-port din Spania, toate sub criterii stricte de durabilitate a mediului. Vorbim despre un proiect ecologic care va fi complet autosuficient cu energie curată.”a remarcat Óscar Puente.

Extinderea va fi dezvoltată în colaborare cu sectorul privat, astfel că investiția totală va depăși 1,6 miliarde de euro, cea mai mare din istoria sistemului portuar spaniol. Proiectul va schimba radical situația actuală, în care 92% din traficul terestru al portului se desfășoară în continuare rutier.

În acest sens, decisivă va fi autostrada feroviară Madrid-Valencia, prima dată în exploatare, care va atrage un trafic de 10.000 de camioane pe an, evitându-se astfel emisia a 16.000 de tone de CO2 în atmosferă. De asemenea, va permite conectarea cu autostrăzile maritime care leagă Valencia de porturile mediteraneene.

Conectivitatea feroviară-port este factorul determinant care va marca dezvoltarea porturilor în următoarele două decenii, pe măsură ce ne confruntăm cu provocarea de a încărca mărfuri în tren fără a sufoca capacitatea porturilor spaniole și în special a porturilor din Valencia. „Din acest motiv, după cum știți, avem și lucrări de acces în porturile Castellón, Sagunto și le planificăm pe cele din Alicante.”a afirmat el.

Accelerați coridorul mediteraneanÎn ceea ce privește impulsul puternic pe care Ministerul îl dă dezvoltării Coridorului Mediteranean în ultimii ani, doar în ultimul an, între septembrie 2023 și septembrie 2024, licitația a ajuns la 1.420 milioane euro, iar investiția este constantă în ritm de 20. milioane de euro pe săptămână. Acest lucru a permis să fie executate lucrări în valoare de 3.920 milioane de euro până la 31 august a acestui an.

Odată cu ei, viteza mare a fost adusă în orașe precum Granada, Elche, Orihuela și Murcia, a fost construită centura ocolitoare Vandellós, centura ocolitoare între Xátiva și Nudo de la Encina și am finalizat tronsonul Río Andarax-El Puche din Murcia. -Conexiunea Almería, a cărei construcție progresează într-un ritm bun.

În ceea ce privește licitațiile, în ultimele luni îl putem evidenția pe cel pentru lucrările de cale și electrificare a La Encina-Alicante pentru implementarea ecartamentului standard pentru 154,5 milioane de euro. Acesta va include și remodelarea tunelului Elda, una dintre cele mai complexe acțiuni în ceea ce privește adaptarea infrastructurii.

Sau de exemplu, licitația pentru lucrările de adaptare a ecartamentului pe tronsonul Bobadilla-Algeciras pentru 63 de milioane de euro, cheie pentru punerea în funcțiune a Autostrăzii Feroviare Algeciras – Zaragoza, atribuită în aprilie 2024.

Mai multe noutăți Óscar Puente anunță că cele 7.000 de milioane de euro licitate pentru… Etichete: Transport Sustenabilitate Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente subliniază investiția record în Coridorul Mediteranean și anunță că accesul gratuit la șoseaua de centură AP-7 Alicante este prelungit până la 15 februarie 2025