#Madrid –

Comunitatea Madrid a redeschis Muzeul Coridiei din Arena Las Ventas în septembrie, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, a vizitat astăzi acest spațiu, făcând turul celor trei săli ale sale, în care sunt expuse opere de artă și obiecte istorice legate de luptele cu tauri. De asemenea, capela pe care o frecventează toreorii înainte de a ieși în ring, care a fost restaurată în zilele fără sărbători, pentru ca toreorii să o poată folosi.

Consilierul a evidențiat „efortul Executivului regional de a menține în condiții optime un Bun de Interes Cultural care primește anual mii de oameni”. Guvernul de la Madrid a investit o jumătate de milion de euro în aceste lucrări de renovare, care au început în februarie. Mai exact, s-au reparat acoperișul, tavanele superioare și interioare, s-au efectuat și lucrări de zugrăvire și zidărie.

În prezent, Muzeul este împărțit în trei săli mari: prima, dedicată pieței; cel de-al doilea, către taurii de luptă, torești și ținute, iar un ultim cu pictură și afișe originale ale luptelor Goya din 2 mai și Caritate, sub semnătura lui Barceló, Arroyo, Úrculo, Pérez Villalta, Manuel Alcorlo și Alicia Ochoa , printre alți artiști.

Peste 150.000 de iubitori de lupte cu tauri, de pe toate cele cinci continente, au trecut prin Plaza Las Ventas în 2023, al optulea cel mai vizitat monument din regiune. Orarele și informațiile despre tur pot fi consultate la Muzeul taurin din Las Ventas.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid redeschide Muzeul Taurin Las Ventas după finalizarea modernizării acestuia