#Spania – Întâlnire de constituire a Comisiei Interministeriale pentru Planul de Acțiuni pentru Democrație în Complexul Moncloa.

Distribuie pe La Complexul Moncloa a avut loc ședința de înființare a Comisiei Interministeriale de monitorizare și promovare a Planului de Acțiuni pentru Democrație, organul de guvernare însărcinat cu asigurarea dezvoltării axelor, liniilor de acțiune și măsurilor.

Comisia, prezidată de ministrul Președinției, Justiției și Relațiilor cu Cortes, Félix Bolaños, este formată din ministrul Culturii, Ernest Urtasun, în calitate de vicepreședinte, și prim-vicepreședintele și ministrul Finanțelor, María Jesús Montero. ; vicepreședintele secund și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz; ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska; ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body; ministrul transformării digitale și al serviciului public, Óscar López, și secretarul de stat pentru comunicare, Francesc Vallès.

Aceștia se vor întâlni cel puțin o dată pe trimestru cu scopul de a promova și coordona măsurile Planului, de a monitoriza propunerile și acțiunile, de a sugera îmbunătățiri și de a efectua o evaluare intermediară și finală a impactului.

Planul de acțiune pentru democrație urmărește să concretizeze și să aprofundeze recomandările adoptate de Comisia Europeană în 2020 și 2023, consolidând transparența democrației noastre, pe trei direcții de acțiune: extinderea și îmbunătățirea calității informațiilor guvernamentale, consolidarea transparenței, pluralității și responsabilității. a ecosistemului nostru informațional și să consolideze transparența ramurii legislative și a sistemului electoral.

Mai multe noutăți Pedro Sánchez cheamă să lucreze activ în apărarea… Guvernul prezintă Planul de acțiuni pentru democrație pentru consolidarea transparenței,… Etichete: Guvernul Spaniei Sursa: Guvernul Spaniei – Se înființează Comisia interministerială de monitorizare și promovare a Planului de acțiuni pentru democrație