#Madrid –

Comunitatea Madrid a furnizat aproximativ patru milioane de unități de medicamente centrelor de sănătate în cursul anului 2023, pentru administrare directă către pacienți de către medici și profesioniști din Asistența Medicală Primară (PC), o cifră foarte similară cu cea din anul precedent. Această cifră nu include vaccinurile, a căror furnizare este în sarcina Direcției Generale de Sănătate Publică, precum și medicamentele prescrise din consultații.

Distribuția acestor compuși se realizează din depozitul Serviciului de Farmacie de Management al Îngrijirii Primului nivel al sistemului public de sănătate din Madrid, situat în unitățile sale din San Martín de Porres, din capitală. De luni până vineri, un vehicul pleacă de la ele în fiecare dimineață și distribuie între 12 și 15 dispozitive pe parcursul zilei.

Această lucrare este planificată după un calendar anual de traseu. Fiecare centru de sănătate plasează o comandă bilunar, care este pregătită de la unitatea logistică într-o perioadă de trei zile. Odată gata, se trimite la resursa reclamantului.

În plus, se pot face comenzi extraordinare dacă stocul unui produs se epuizează mai devreme decât era de așteptat. În acest caz, le primesc printr-o rută specială de transport. Șase asistenți administrativi, cinci farmaciști și patru paznici sunt responsabili de gestionarea cuprinzătoare a acestei proceduri.

Lucrătorii din domeniul sănătății PC pot alege dintr-un catalog de 180 de preparate, întocmit de o comisie multidisciplinară a Managementului Asistenței Primare, la care participă directori de îngrijire, medici, asistenți medicali, stomatologi și farmaciști.

Programul Reședințe și Atento

De asemenea, Unitatea de Management al Serviciului Farmacie de Asistență Primară a coordonat, din 2018, distribuția de produse de dietoterapie (îngroșați, suplimente nutritive etc.) către casele de bătrâni. În prezent, din această resursă sunt centralizate cereri de la 37 de paturi publice și 23 de paturi private cu mai puțin de 100 de paturi, la care se vor adăuga în curând încă 20.

De asemenea, rezolvă îndoielile cu privire la droguri către cetățeni prin telefon prin intermediul Program atentlansat în 2021. Pe de altă parte, profesioniștii săi desfășoară o activitate fundamentală în revizuirea tratamentelor pentru pacienții cronici de polifarmacie, sarcină care a fost intensificată odată cu implementarea noului sistem de ajutor cu prescripție medicală că Comunitatea Madrid a avut premiera la mijlocul acestui an.

De anul trecut, acest serviciu a fost aprobat de standardul ISO 9001:2015. Face parte din angajamentul celor aproape 65 de farmaciști AP, care joacă un rol fundamental în asistența medicală publică din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a furnizat patru milioane de unități de medicamente centrelor de sănătate în 2023