#AlcaladeHenares – Primarul, Judith Piquet, însoțită de consilierul pentru Cultură, Santiago Alonso, a prezentat în această dimineață noua programare a filmului ‘Alcalá a Escena’, care revine cu forță la Teatro Salón Cervantes după o scurtă pauză din timpul verii.

După ce s-a putut bucura de premierele diferiților artiști locali în lunile aprilie și mai, acest nou program cultural al Departamentului de Cultură, menit să susțină talentul local în toate disciplinele artelor spectacolului, începe un nou sezon, revenind la punem la dispoziția artiștilor noștri Teatro Salón Cervantes duminică după-amiaza până în mai 2025 cu 25 de propuneri în acest nou sezon.

Primarul a explicat că cu Alcalá a Escena „am îndeplinit mai multe obiective. Prima, mai presus de toate, este să încurajăm și să sprijinim pe cât posibil creatorii noștri locali, oferindu-le posibilitatea de a-și arăta și împărtăși creațiile. De asemenea, căutăm ca publicul de la Alcalá să fie primul care se bucură și recunoaște arta celor mai apropiați creatori ai săi. Și, mai presus de toate, intenționăm să sprijinim, să promovăm și să încurajăm structura și oferta culturală a orașului nostru, care este unul dintre pilonii vieții în Alcalá, ca oraș al artelor și ca oraș al Patrimoniului Mondial.”

Alonso a explicat că „dorința Consiliului Local a fost să deschidă teatrul companiilor locale cu activitatea lor încadrată în artele spectacolului, selectând artiști și entități în cel mai transparent mod posibil, motiv pentru care s-au străduit să găsească formula mai deschisă. la selectarea participanților la program. În acest fel, s-au pregătit baze în care au fost stabilite cerințele pentru a participa la acesta”.

Astfel, respectând cerințele indicate în aceste baze, orice artist sau grup artistic cu o legătură demonstrabilă cu Alcalá de Henares a avut posibilitatea de a-și face publicitate premiera, îmbogățind fără îndoială oferta culturală a Teatrului Salón Cervantes, unde duminica zilei de In lunile următoare vor fi incluse, printre alte formate, muzică, teatru, dans sau lecturi dramatizate.

Termenul limită pentru depunerea cererii de participare la program s-a încheiat pe 27 august. În total, au fost primite 41 de propuneri de premiere artistice, dintre care 25 au fost selectate, luând în considerare calitatea artistică a spectacolului, adaptarea acestuia la specificațiile tehnice și disponibilitatea teatrului, precum și reprezentativitatea celei mai mari varietati posibile a spectacolului. executarea disciplinelor.

În cele din urmă, consilierul pentru cultură a invitat toate companiile, entitățile și artiștii care nu au făcut încă acest lucru să se alăture Directorului artistic din Alcalá și să participe la programul Alcalá a Escena, pentru ca împreună să le arate cetățenilor potențialul alcalaíno din lume. a artelor spectacolului.

Verificați programarea la http://culturalcala.com/

Sursa: „Alcalá pe scenă” revine la Teatro Salón Cervantes cu 25 de propuneri până în mai 2025