#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat Decretul care reglementează acreditarea competențelor digitale ale profesorilor din regiune. Consiliul Guvernatorilor a dat astăzi undă verde acestui regulament care dispune acțiunile care au fost deja implementate încă din anul școlar 2022/23.

Textul stabilește principiile și caracteristicile esențiale la care trebuie ajustată procedura de acreditare pentru predarea competenței digitale. Aceasta trebuie să fie dobândită de toți profesorii și profesorii din învățământul nonuniversitar din centrele susținute din fonduri publice din regiune, precum și valabilitatea și eficacitatea acestuia.

În ultimii doi ani, Ministerul Educației, Științei și Universităților asigură pregătirea necesară pentru 80.000 de cadre didactice din regiune pentru a obține unul dintre nivelurile de acreditare stabilite de Uniunea Europeană. Prin acest Decret, întreaga procedură este reglementată definitiv pentru ca atât ei, cât și cadrele didactice care se alătură sistemului educațional al regiunii în următorii ani să poată continua pregătirea în utilizarea corectă a tehnologiilor la clasă.

Nivelurile de pregătire variază de la A1 la C2, iar pentru a le atinge, profesorii au la dispoziție cursuri. on-line care poate fi realizat autonom. Conținutul său se concentrează în principal pe utilizarea metodologiilor de predare inovatoare folosind instrumente digitale, precum și pe dezvoltarea strategiilor necesare pentru îmbunătățirea competenței digitale a elevilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă Decretul de acreditare a formării în competențe digitale pentru profesorii din regiune