#Madrid –

Comunitatea Madrid a trimis zece tineri antreprenori la cea de-a 33-a ediție a Sommet de l’Elevage, cel mai important târg de animale din Europa, care se desfășoară până vineri în orașul francez Clemont-Ferrand. Participarea lor a fost posibilă datorită programului de formare al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA), cu scopul de a le permite să învețe despre principalele inovații din sector.

Evenimentul internațional, care numără peste 1.500 de expozanți, reunește cei mai buni specialiști și companii de top, care arată atât tendințele actuale ale pieței, cât și posibilele cereri pentru produse agricole în viitor. De asemenea, se remarcă prin sustenabilitate și practicile de mediu, motiv pentru care expune și cele mai recente tehnici și aplicații pentru a reduce amprenta asupra mediului fără a compromite productivitatea.

La acest congres a participat și ministrul adjunct al Mediului și Amenajării Teritoriului, Rafael García, unde s-a întâlnit cu acești zece profesioniști din Madrid, de la care le-a auzit propunerile și nevoile pentru dezvoltarea afacerilor lor. Prin aceasta, Executivul regional promovează angajarea în agricultură și zootehnie, promovând o schimbare generațională de calitate datorită calificărilor și schimbului de experiență.

García a subliniat „importanța fermierilor care încep să împărtășească experiențe cu profesioniști din alte țări și să învețe direct despre tehnici de inovare și modernizare care îi ajută în proiectele lor și le oferă idei noi pentru activitatea lor”.

Noutăți în mașini agricole

Noii antreprenori au astfel posibilitatea de a afla despre cele mai recente evoluții în mașinile agricole, tehnologiile informaționale și aplicațiile digitale, precum și strategiile de marketing pe piețele internaționale. În plus, aceștia vor participa la demonstrații și ateliere de lucru privind practicile în creșterea și managementul animalelor, nutriția animalelor, precum și sănătatea și bunăstarea, ceea ce le va permite să sporească calitatea și productivitatea fermelor lor.

Ei vor participa, de asemenea, la seminarii și ateliere specializate care vor aborda subiecte cruciale, cum ar fi managementul eficient al resurselor, bunăstarea animalelor și strategiile de marketing pe piețele internaționale. La expoziția de rasă vor afla despre caracteristicile genetice, informații esențiale pentru reproducere și îmbunătățirea genetică. Și, în final, vor avea ocazia să stabilească contacte cu alți profesioniști, să împărtășească proiecte și să deschidă noi oportunități de afaceri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid trimite zece tineri antreprenori la cel mai important târg de animale din Europa