#Madrid –

Cu ocazia „Noaptea Europeană a Cercetătorilor” a Comunităţii Madrid

Spitalul Gregorio Marañón, un centru public din Comunitatea Madrid, a organizat diferite activități cu ocazia „Noaptei Cercetătorilor Europeni”. Prin Institutul de Cercetare în Sănătate al acestui spital din Capitală, cetățenii au putut vedea din interior modul în care funcționează laboratoarele de Microbiologie și Genetică Hematologică și au participat la discuții care i-au apropiat de activitatea de cercetare a profesioniștilor lor.

Institutul de Cercetare în Sănătate al Spitalului Gregorio Marañón a organizat diferite activități pentru a promova diseminarea științifică cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni de la Madrid. În acest scop, a invitat cetățenii să afle despre activitatea desfășurată în centrul de sănătate prin vizite la laboratoarele acestuia și să-și explice activitatea în diferite discuții.

Aceasta este cea de-a cincisprezecea ediție a acestui proiect, promovat de Departamentul de Educație, Știință și Universități din Comunitatea Madrid și coordonat de Fundația madri+d. Această inițiativă își propune să susțină cariera cercetătorilor făcând vizibil rolul pe care îl joacă și importanța muncii lor pentru bunăstarea societății.

Institutul de Cercetare în Sănătate al Spitalului Gregorio Marañón menține o strategie de diseminare și promovare a culturii științifice în societate și de a oferi cetățenilor posibilitatea de a afla despre activitatea de cercetare a profesioniștilor săi. În acest scop, promovează prin diferite canale liniile de cercetare desfășurate în Marañón și se alătură activităților promovate de alte instituții pentru a preda știința atât în ​​interiorul, cât și în afara dotărilor spitalului.

Cu această ocazie, activitățile au inclus o discuție despre importanța infecțiilor asociate biofilmului suferite de unii pacienți. Odată cu acesta, participanții au putut să viziteze laboratorul de Microbiologie, unde au putut vedea culturi bacteriene și au putut afla despre măsurile care trebuie luate înainte de a intra în camera de cultură microbiologică.

O altă prezentare ne-a permis să aflăm despre fundamentele geneticii umane și despre mecanismele prin care modificările genetice condiționează sănătatea. Pe lângă faptul că au învățat despre diferitele tehnici genetice și despre aplicarea lor în medicină, cetățenii au putut să vadă și să învețe despre cromozomul Philadelphia, prima alterare genetică care a fost descrisă în istorie asociată cu o tumoare, leucemie mieloidă cronică și să viziteze Centrul Hematologic. Laborator de genetică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public Gregorio Marañón își deschide laboratoarele societății pentru a-și face publice activitatea de cercetare