#AlcaladeHenares – În această după-amiază, Consiliul orașului Alcalá a onorat locuitorii centenari, în cadrul programării Săptămânii cetățenilor în vârstă. Primarul Judith Piquet, însoțit de consilierul pentru Persoane Vârstnice, Esther de Andrés, a prezidat acest eveniment emoționant la care au participat locuitorii din Alcalá care au împlinit vârsta de 100 de ani.

Evenimentul, la care au fost prezenți și viceprimarul Víctor Manuel Acosta, consilierul Teófilo Lozano, precum și alți membri ai Corporației, a fost animat de spectacolul Orchestrei Filarmonicii Cervantina din cele 25 de vile, reprezentația Teatrului Independiente Alcalaíno ( TIA), precum și participarea Trinidad Romero. În cadrul evenimentului, în plus, a fost dezvelită și o placă care de astăzi decorează acest spațiu al parcului cu numele ‘Plaza de los Centenarios’.

Primarul a indicat că „toți bătrânii noștri, dar mai ales centenarii noștri, ne-au deschis calea, ne-au îngrijit, ne-au învățat și ne-au îndrumat. Și în cele din urmă, acesta este motivul principal pentru acest tribut; dedică-le un act de recunoștință.” „Sunteți încă aici, oferindu-ne cel mai bun exemplu, pentru că fiecare dintre voi este unic și prețios, despre ceea ce înseamnă viața și puterea de a trăi”, a adăugat el.

Primarul a încheiat asigurând că se vor plimba acum prin O’Donnell Park, un parc secular cu copaci seculari, „pentru a se putea simți aproape de tine și de cei care au fost și vor fi în viitor ca tu, pentru că, așa cum se întâmplă cu „Cei mai mari și mai robusti copaci din pădure ne vor oferi tuturor cea mai bună umbră și protecție”.

Pe de altă parte, înainte de a-și începe discursul, primarul a avut cuvinte de amintire pentru Ramón del Olmo, fiul adoptat al lui Alcalá, care a murit marți. „Ramón a fost la doar trei ani distanță de a fi centenar, dar amprenta umanității pe care ni-l lasă, cu simpatia sa, cu spiritul său de ajutor și cu dragostea lui veșnică pentru Alcalá și pentru oamenii din Alcalá, îi va face amintirea să dăinuie în orașul nostru”, a subliniat el.

Esther de Andrés: „Lecții care ne inspiră pe toți”

În cadrul evenimentului, pe lângă protagoniști și familiile acestora, a participat și consilierul pentru Persoane Vârstnice. De Andrés a indicat că „astazi ne adunăm pentru a sărbători o ocazie cu adevărat specială: să aducem un omagiu celor care au atins un obiectiv uimitor, o sută de ani de viață. Acest moment nu este doar o dovadă a longevității, ci și a unei vieți pline, bogată în experiențe și lecții care ne inspiră pe toți.”

În acest sens, primarul Primarilor a asigurat că „omagiații noștri ne arată prin exemplul lor că viața nu este doar o chestiune de ani, ci de momente, de învățare și, mai ales, de rezistență. „Au fost stâlpi ai familiilor lor, ai comunităților lor și au transmis generațiilor care îi urmează valorile care contează cu adevărat: putere, iubire, generozitate și înțelepciune.”

Proclamație de Ildefonso Belmonte

Ulterior, proclamația oficială a lui Ildefonso Belmonte, președintele Asociației Spaniole împotriva Cancerului (AECC) Alcalá de Henares, și dansul ulterior cu orchestra a avut loc pe esplanada Parque O’Donnell.

Aceste activități au marcat începutul programării Senior Week, compusă din multiple propuneri adresate seniorilor noștri precum dans cu orchestră, teatru, ateliere, vizite culturale, Zumba master class, sesiuni de Pilates, proiecții, conferințe sau drumeții, printre altele.

Vineri, 4 octombrie, va avea loc unul dintre cele mai drăguțe evenimente ale fiecărei ediții, „Nunta de Aur”, în cadrul căreia sunt cinstiți cuplurile care locuiesc în oraș și împlinesc 50 de ani de căsnicie, și care cu această ocazie au 98 de cupluri. înregistrat.

Finalizarea Săptămânii va fi reprezentația muzicală „La Zarzuela de Alcalá” la Auditoriul Paco de Lucía sâmbătă, 5 octombrie.

Verificați activitățile la următorul link:

https://mayores.ayto-alcaladehenares.es/activityes-semana-del-mayor/

Sursa: Alcalá aduce un omagiu vecinilor săi centenari într-un eveniment emoționant în parcul O’Donnell