#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, directorul zonei teritoriale de est Madrid, Marcos Rafael Moreno Sánchez, și consilierul pentru educație, Lola López, au prezidat astăzi ceremonia oficială de deschidere a anului școlar 2024/2025 la Alcalá de Henares care a avut loc la Teatro Salón Cervantes.

Evenimentul a început cu proiecția unui scurtmetraj realizat de regizorul Alejandro Gómez, care a fost filmat la școala Miguel Hernández, și la care a colaborat actorul de la Alcalaíno Carlos Librado ‘Nene’. Ulterior, a avut loc reprezentația teatrală „Școala Proverbelor”, care a fost interpretată de elevii de la Colegio Filipense Sagrado Corazón de Jesús.

Consilierul Lola López a salutat participanții la un eveniment pe care l-a definit „plin de simbolism și recunoaștere” și și-a dedicat „admirarea pentru efortul și dăruirea echipelor de conducere ale centrelor de învățământ; Direcției Teritoriale, pentru munca complexă de coordonare, intervenție și răspuns pe care o desfășoară, față de angajamentul echipelor de învățământ față de o profesie la fel de vocațională precum cea de predare, și față de cadrele didactice care se dedică sarcinii de a transmite cunoașterea și insuflarea atitudinilor și valorilor civice.”

În continuare, directorul de zonă a luat cuvântul și a dat loc celor doi elevi de la CEIP Doctora de Alcalá și de la Școala Municipală de Adulți, care au recitat o poezie.

Primarul a încheiat evenimentul oferind numărul de școlari care au intrat în sălile de clasă în ultimele săptămâni din Alcalá. Piquet a subliniat că, în școlile și institutele publice, sunt înscriși 20.083 de elevi; iar în centrele subvenţionate care predau Primar, ESO şi Bacalaureat au fost 10.050. În total, Alcalá de Henares are peste 30.000 de studenți cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani. Și, la ei trebuie să adăugăm cei 4.708 de copii care sunt înscriși la grădinițe.

Judith Piquet a dorit să adauge corpul didactic, „cuprinzând câteva sute de profesori, profesori și specialiști; și echipele de conducere ale centrelor, fără a uita – a subliniat el – acei angajați esențiali care compun Personalul de Administrație și Servicii; personalul nostru administrativ, purtătorii noștri, lucrătorii noștri de curățenie și bucătărie.”

Piquet a subliniat importanța rolului profesorilor, „o recunoaștere care este mai necesară în orașe precum al nostru, un sit al Patrimoniului Mondial, unde o mare parte din moștenirea culturii, științei, artei și istoriei pe care le-au răspândit este atât de prezentă în străzile, în piețele sale, în monumentele sale. Prin munca lor valoroasă, ei contribuie ca băieții și fetele noștri să se simtă ca și cum ar fi participanți la acea cultură și acea istorie, semănând astfel dragoste și mândrie în orașul nostru.”

Sursa: Teatro Salón Cervantes găzduiește ceremonia oficială de deschidere a deschiderii anului școlar 2024/2025