#Madrid –

AZCUTIA A INAUGURAT ZIUA CERCETĂRII A SOCIETĂȚII DE MEDICINĂ DE FAMILIE MADRID

Directorul de Asistență Primară, Rosario Azcutia, a participat luni trecută la ceremonia de deschidere a Conferinței de Cercetare și Premii Tomás Gómez Gascón, organizată de Societatea de Medicină Familială și Comunitară din Madrid, în care a fost evidențiat rolul pe care îl joacă în cadrul acesteia nivelul de îngrijire ca element cheie în competența și dezvoltarea cuprinzătoare a medicului de familie, alături de predare și îngrijire. Azcutia a fost însoțită la masa de deschidere de președintele SoMaMFyC, Alberto Cotillas, Ileana Gelafell și Rodrigo Medina, membri de cercetare ai acestei societăți științifice.

Azcutia și-a împărtășit angajamentul de a continua să avanseze și să promoveze cercetarea în Asistența Primară, cu sprijinul FIIBAP și al restului institutelor spitalicești publice, însoțit de măsuri care să faciliteze desfășurarea acestei activități împreună cu predarea și asistența medicală. În acest sens, a reamintit că ultimul apel de angajare a profesioniștilor care și-au finalizat pregătirea ca Medici Interni Rezidenți (MIR) a fost unul extrem de pozitiv – cu 94 de posturi alese – și se continuă acțiunile de reținere și atragere a talentelor.

Conferința de deschidere a zilei a fost susținută de profesorul Isabel del Cura, responsabilă și de Unitatea de Cercetare a Managementului Asistenței Primare, în care a abordat participarea pacienților și cetățenilor la cercetarea în Asistența Primară și a evidențiat aplicabilitatea și eficacitatea a studiilor în identificarea problemelor, soluțiile posibile și transferarea acestora pentru o eventuală implementare în sistemul nostru.

Peste 2.500 de cercetători

Managementul Asistenței Primare conduce și participă la proiecte de cercetare competitive la nivel național și european, în care peste 2.500 de profesioniști din acest domeniu se află în diferite inițiative naționale și internaționale, fiind un stimul pentru formarea și reciclarea lor.

Cercetarea desfășurată în Managementul Asistenței Primare este fundamental cercetare clinică, în servicii de sănătate și translațională, care se caracterizează prin faptul că este multidisciplinară și multicentrică, cu un angajament în căutarea de sinergii cu diferite instituții de sănătate și centre de cercetare, cu participare activă diferite institute de cercetare în sănătate din Comunitatea Madrid și, ca referință, Fundația pentru Cercetare și Cercetare Biosanitară de Asistență Primară (FIIBAP).

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistența primară a Comunității Madrid evidențiază, cu SoMaMFyC, cercetarea ca un element cheie în competența și dezvoltarea cuprinzătoare a medicului de familie