#Spania – Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz, în timpul discursului său la Nueva Economía Fórum.

Distribuie pe Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz, a anunțat, în timpul discursului său la Nueva Economía Fórum, că ministerul pe care îl conduce va deschide două noi mese de dialog privind munca pe cont propriu și pentru abordarea invalidității temporare.

Mai exact, el a indicat că Ministerul va convoca un grup de lucru pe independenți și va lansa o masă de dialog pe tema handicapului temporar. „două probleme care ne preocupă foarte mult în Minister și la care știm că nu putem răspunde decât prin consens”a asigurat ministrul.

În conformitate cu ceea ce s-a convenit în ultimul acord de pensie, va fi lansat un grup de lucru pe tema invalidității temporare, al cărui scop va fi monitorizarea, împreună cu agenții sociali, a evoluției proceselor și a beneficiilor acestora, a cărui Evoluție este o preocupare comună. de toti. Scopul va fi adaptarea reglementării acestora la noua realitate, în care joacă un rol foarte important.

În ceea ce privește problema persoanelor care desfășoară activități independente, este de reținut că luni viitoare, 7 octombrie, va avea loc o ședință a partenerilor sociali, a asociațiilor independenților și a reprezentanților ministerului pentru informarea acestora cu privire la procesul de regularizare a contribuțiilor auto-autonomilor. muncitori angajati. Un proces absolut nou, de o complexitate tehnică excepțională, care afectează peste 3,6 milioane de independenți.

Ministrul a subliniat importanța dialogului și a reformelor consensuale, „Pentru ca o țară să avanseze, este necesar să se ajungă la acorduri între diferite sensibilități și opinii. Pentru ca reformele să aibă cea mai mare legitimitate și să fie de durată, există o singură rețetă: consensul „.

Securitatea Socială, fereastra de conciliereSaiz a evidențiat performanța bună a abonamentului, ceea ce face din această lună septembrie cea mai aglomerată lună înregistrată de sistem, peste 21,2 milioane.

„Securitatea Socială este fereastra de conciliere”a spus Saiz, care a conturat măsurile promovate în acest sens și care au precizat un permis de naștere identic pentru ambii părinți, măsuri de corectare a decalajului de gen sau a Venitului Minim de Viață, fundamentale în lupta împotriva sărăciei, în special a femeilor cu copii în întreținere.

„În ceea ce privește acordul de pensie, acesta nu modifică vârsta de pensionare și nici criteriile de acces la pensionarea obișnuită, ci mai degrabă promovează trecerea flexibilă la pensie, atâta timp cât lucrătorii aleg să-și mențină activitatea de muncă.”a subliniat el.

Noi reglementări de imigrareÎn timpul discursului său, el a anunțat că în octombrie va participa la Consiliul Justiție și Afaceri Interne care va avea loc pe 10 octombrie la Luxemburg. „Este pentru prima dată când un ministru al migrației din Spania participă la forumul în care sunt abordate probleme de importanță primordială pentru politica europeană de migrație.”. Saiz a subliniat importanța acestei participări și angajamentul Spaniei pentru o migrație regulată, ordonată și sigură, pentru a evita tragediile. „teribil” ca în septembrie anul trecut în El Hierro. „Rutele neregulate sunt o dramă umanitară și trebuie să începem, ca societate, să le considerăm ca atare. Fiecare moarte ne doare și ținem cont de acești oameni în fiecare pas pe care îl facem în politica noastră de imigrare.

Ministrul a detaliat că noul regulament adaptează realitatea migratorie la trei piloni: formare, angajare și familie, „punând drepturile omului în centru”. Aceste trei aspecte definesc politica actuală de imigrație a Spaniei, „exemplu în Europa și pe tot continentul american”.

„Noile reglementări vor fi acel manual de instrucțiuni pentru a oferi soluții la problemele practice și specifice care apar în gestionarea imigrației.”a spus el. Regulamentul este încadrat în legea imigrației, „cheia seifului” a politicii de imigrare, „o figură complexă și cu mai multe fațete care include relații diplomatice cu țările de origine, atenție umanitară la punctele de sosire, proceduri legale pentru vize și autorizații, programe de includere a migranților și, de asemenea, că nu uităm să avem grijă de cetățenii spanioli care sunt în străinătate”.

În ultimii trei ani, peste 350.000 de oameni din alte țări și-au regularizat situația în țara noastră, grație celei mai recente reforme roots. De asemenea, a contribuit la eficientizarea procedurilor de angajare în țările de origine, grație programelor de migrație circulară. Saiz a reamintit că a doua reformă a regulamentului a permis ca 60% dintre minorii neînsoțiți sau anterior supravegheați să fie înregistrați la Securitatea Socială și a simplificat procedurile pentru ca studenții să își poată continua formarea în Spania noastră fără a fi nevoiți să se întoarcă în țara de origine de origine.

Mai multe noutăți Securitatea Socială a depășit 21,2 milioane de afiliați în septembrie, cu peste 10… Noua „aplicație” de securitate socială: cum funcționează și ce proceduri facilitează? Etichete: Angajare Guvernul Spaniei UE Pensii Migrații Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Securității Sociale va crea două grupuri de lucru pe activități independente și invaliditate temporară