#Madrid –

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid a reunit reprezentanți instituționali, figuri influente și profesioniști din diferite instituții și companii care au participat la cele trei mese rotunde, legate de viitorul VII Master Plan al Ocupaționali. Prevenirea riscurilor în Comunitatea Madrid 2025 – 2028.

Evenimentul organizat de IRSST și desfășurat la Real Casa de Correos, sediul Guvernului Comunității Madrid, a abordat aspecte cheie ale viitorului Master Plan, care este documentul care exprimă politicile Comunității pentru prevenirea riscurilor profesionale. . în Comunitatea Madrid, de comun acord cu agenții sociali din regiune.

Silvia Marina Parra Rudilla, director general al Muncii și manager al IRSST, a inaugurat ziua, subliniind importanța abordării sănătății și securității în muncă a Comunității noastre ținând cont de toți actorii care compun sfera muncii, precum și provocările actuale în materie de securitate, sănătate și bunăstare la locul de muncă.

În continuare, a avut loc primul bloc al zilei, axat pe problema bolilor profesionale, moderat de Concepción Parrilla, șefa Unității Tehnice de Boli Profesionale a IRSST, unde María Fernanda González, din cadrul Unității, și-a prezentat opiniile Tehnician sanitar, Sara Baonza de la Direcția Generală de Inspecție și Reglementare în Sănătate, Belén Valdés de la Fremap și Javier Cerrolaza, director al Inspecției Provinciale de Muncă și Securitate Socială din Madrid.

Al doilea tabel, dedicat sănătății mintale, bunăstării și măsurilor de conciliere a vieții de familie cu cea profesională, a fost coordonat de Raquel Vega, șefa Unității Tehnice Riscuri Psihosociale a IRSST, și a arătat problema, precum și posibilele soluții propuse. atât de Araceli Morato, director de Sănătate și Asistență Ocupațională la BBVA, și Laura Sánchez, de la Comunidad EFR Más Familia, cât și de Isabel Aranda, de la Colegiul Oficial de Psihologie din Madrid.

În cele din urmă, a avut loc masa rotundă privind integrarea prevenirii riscurilor profesionale aflată în revistă, moderată de Martha Pulido Pingarrón, secretar general al IRSST. A scos la iveală evoluția suferită de materie de la începutul intrării în vigoare a Legii prevenirii riscurilor profesionale până în prezent. La ea au participat Carlos Arévalo de la AJP Consulting, Gabriel Rodríguez de la ASPREN, Lorenzo del Pozo de la ASPA-ANEPA și Lorena Domingo, tehnician în prevenirea riscurilor profesionale de la Fundația Juan XXIII.

De-a lungul zilei, participanții au putut auzi din prima mână experiența organizațiilor ale căror proiecte au primit sfaturi de la Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă pentru a-și cunoaște punctul de plecare și nevoile, ce tip de sprijin au primit din partea Comunității Madrid și care sunt rezultatele contribuțiilor și proiecției lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid abordează prevenirea riscurilor într-o conferință IRSST