#Madrid –

Comunitatea Madrid va distinge acele afaceri emergente din regiune care oferă soluții inovatoare care vizează transformarea serviciilor publice și promovarea ecosistemului tehnologic regional prin Digital Startup Solution Awards.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul participării sale la deschiderea Conferinței Lansare cresferă, organizat în capitală de laboratorul Roche Farma. Aici el a avansat că aceste premii urmăresc „să stimuleze un mediu digital solid și dinamic, oferind vizibilitate acelor companii cu idei perturbatoare pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Madrid”. Pe lângă recompensarea activității transformatoare, Administrația publică dorește să evidențieze impactul pe care un proiect cu aceste caracteristici îl poate avea asupra cetățenilor.

Managerul regional a subliniat că aceste recunoașteri „vor servi și ca inspirație pentru mai mulți antreprenori, lucru care, în cele din urmă, va avea ca rezultat îmbunătățirea țesăturii noastre de afaceri și construirea unei societăți avansate”. În acest sens, el a amintit că Comunitatea Madrid ocupă prima poziție în Spania și pe locul șase în Europa în concentrarea de startup-uri, cu un total de 3.344 de companii care generează 48.000 de locuri de muncă, potrivit datelor Madrid+D Knowledge Foundation.

The Premii pentru soluții digitale Lansare Acestea vor fi convocate în curând și vor avea opt categorii, câte una pentru fiecare departament al guvernului regional, astfel încât munca de pionierat să poată fi promovată în toate domeniile de activitate publică. Vor putea participa cei care au cel puțin un loc de muncă în regiune și au dezvoltat o idee perturbatoare în ultimii trei ani.

O comisie de evaluare va evalua aplicațiile depuse pe baza următoarelor criterii: inovație, impact, scalabilitate, utilizare, sustenabilitate, securitate și confidențialitate. Câștigătorul la fiecare dintre discipline va primi un premiu financiar de 15.000 de euro pentru a contribui la dezvoltarea și implementarea proiectului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează Digital Startup Solution Awards pentru a promova afaceri antreprenoriale cu soluții inovatoare