#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice cu un atelier de prevenire a singurătății în care conceptele de bază în această materie vor fi explicate printr-un spațiu de reflecție și exprimare pentru persoanele în vârstă despre modul în care se simt, percep și sunt afectați de acest sentiment. .

Cu ocazia sărbătoririi acestei zile, Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență, prin Serviciul de Coordonare a Rețelei de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Soledad, a organizat atelierul „Singurătatea, ce este și cum să o prevenim ” care va avea loc la Leganés, Torrejón de Ardoz și Móstoles, pe 2, 3 și, respectiv, 4 octombrie.

Această inițiativă își propune să ofere instrumente pentru a detecta, verbaliza și aborda acel sentiment de singurătate pe care l-ar putea experimenta în prezent, pe care l-au experimentat în trecut sau care ar putea apărea în viitor. De asemenea, își propune să conștientizeze și să genereze cunoștințe despre modul în care poate fi detectat sentimentul de singurătate, să genereze rețele de sprijin în cercurile relaționale ale persoanelor în vârstă.

Directorul general al Îngrijirii Persoanelor Vârstnice și Dependenței, Óscar Álvarez, a inaugurat atelierul desfășurat la Leganés, însoțit de primarul, Miguel Ángel Recuenco, și de consilierul delegat pentru Persoane Vârstnice, Virginia Benito.

În discursul său, Álvarez a amintit că în regiune trăiesc peste 1.200.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, iar 25% dintre ei trăiesc singuri. Având în vedere aceste date, guvernul regional a lucrat pentru a combate singurătatea și a evita izolarea socială. „Acest atelier este un exemplu în acest sens. Prin dinamica care s-a organizat, veți putea detecta situațiile de singurătate și veți avea instrumente de prevenire și confruntare cu ea, în timp ce, în același timp, ne va permite să identificăm și să exprimăm modul în care noi ne simtim in situatii de izolare si modul in care acest sentiment de singuratate ne afecteaza spiritul si sanatatea”, a spus directorul general.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice cu un atelier de prevenire a singurătății