#Madrid –

JURIUL RECUNOAȘTE CELE CELE MAI BUNE 6 INIȚIATIVE DE SĂNĂTATE ALE PROFESIONISTILOR ȘI INSTITUȚIUNILOR DE SĂNĂTATE

Spitalul Universitar din Getafe, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a obținut al XIV-lea „Premiul ABC pentru Sănătate” la categoria „Spitalul Public” pentru că este o referință națională și europeană în tratamentul pacienților în stare critică din cadrul său. Unitate de arsuri mari. De natură multidisciplinară și dependentă de serviciile de Chirurgie Plastică și Medicină Intensivă, deservește pacienți din toată Spania având în vedere statutul său de CSUR, unitate de referință a Sistemului Național de Sănătate desemnată de Ministerul Sănătății.

Juriul premiilor a fost prezidat de fostul ministru al Sănătății, Ana Pastor, și de președintele Organizației Medicale Colegiale, Tomás Cobo; psihiatrul și academicianul Celso Arango; Javier Urzay, director general adjunct al Farmaindustria; Rosario Perona, șeful Unității de sprijin pentru Direcția Generală a Institutului de Sănătate Carlos III; Pablo Crespo, secretar general al Fenin și redactor-șef al Societății ABC, Nuria Ramírez de Castro.

„În peste 30 de ani de funcționare a tratat peste 2.000 de arsuri critice semnalate din toată țara. Merită subliniat angajamentul profesioniștilor care au fost protagoniști în situații de catastrofe majore precum atacul terorist din 11 martie 2004 la Madrid, accidentul de la rafinăria Repsol din Puertollano (Ciudad Real) din august 2003 sau accidentul Bent. . Bayah în Libia în 2022”, a subliniat juriul.

The Unitate de arsuri mari al Spitalului Universitar din Getafe dezvoltă programe multidisciplinare de îngrijire și cercetare pentru pacienții arși și este alcătuit din chirurgi plasticieni, intensiviști, psihiatri, psihologi, rehabilitatori și kinetoterapeuți și are o strânsă colaborare a medicilor oftalmologi, dermatologi, precum și a membrilor Băncii de țesuturi. .

A fost o referință în cercetarea și prevenirea infecțiilor, care sunt complicații foarte grave care apar la acești pacienți. Măsurile preventive, inclusiv utilizarea decontaminării digestive selective, au contribuit la creșterea supraviețuirii globale a pacienților de la 75% la 90%.

Această Unitate îngrijește o sută de pacienți pe an, cei mai mulți dintre aceștia arși, deși profesioniștii săi au o experiență vastă în managementul altor patologii grave ale pielii, cum ar fi necroliza epidermică toxică sau pierderile masive de piele și țesuturi moi care apar în contextul infecții și care necesită tehnici de reconstrucție complexe (folosirea de înlocuitori de piele, crearea de lambouri microchirurgicale etc.). Astfel, are cea mai mare experiență publicată în Spania în tratamentul necrolizei epidermice toxice.

Programele sale cuprinzătoare de îngrijire au un nivel ridicat de calitate și are certificare ISO 9001 pentru Procesul de îngrijire a sănătății pentru pacienții cu arsuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public din Getafe, din Comunitatea Madrid, obține „Premiul ABC Salud” pentru palmaresul și prestigiul său în îngrijirea arsurilor majore