#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid a decorat fațada Realului Casa de Correos, sediul guvernului regional, cu steaguri ale celor 22 de țări participante la Hispanidad 2024, eveniment care începe în această după-amiază cu proclamarea directorului titular și artistic al Orchestra și Corul Comunității din Madrid (ORCAM), mexicana Alondra de la Parra. Astfel, de pe această copertă strălucesc steaguri naționale ale Argentinei, Bolivia, Chile, Columbia, El Salvador, Spania, Statele Unite ale Americii, Mexic, Puerto Rico și Venezuela. De asemenea, din Cuba, Ecuador, Guineea Ecuatorială, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Republica Dominicană și Uruguay.

Puerta del Sol, unde se află clădirea istorică, va fi unul dintre cele 103 locații selectate pentru a găzdui, până pe 13 octombrie, una dintre cele 184 de activități programate de Executivul regional pentru a sărbători cel mai mare eveniment cultural în limba spaniolă. În aceasta a patra ediție și sub deviza Toate accentele se potrivesc în Madrid, spaniolitatea 2024 Are Mexicul ca țară invitată și participarea a 750 de artiști.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe Hispanidad 2024 prin decorarea Oficiului Poștal Regal cu steaguri ale celor 22 de naționalități participante