#Madrid –

Comunitatea Madrid a investit 108.790 de euro pentru a îmbunătăți facilitățile sportive din Rozas de Puerto Real. Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi noile facilități ale acestui municipiu situat la marginea de sud-vest a regiunii.

García Martín a subliniat că „dimensiunea sa mică nu o împiedică pe Rozas de Puerto Real să petreacă ani de zile pariind pe a avea facilități de calitate care să permită vecinilor săi să practice sport”. „Cum nu se poate altfel, susținem toate aceste inițiative în beneficiul locuitorilor din Madrid”, a adăugat el.

Acțiunile au fost finanțate prin Programul Regional de Investiții (PIR), pentru dotarea sălii de sport cu aparate moderne de greutăți, biciclete. învârtirebenzi de alergare si alte aparate distribuite in doua incaperi pentru uzul vecinilor. Anterior, consiliul a folosit fonduri din acest plan regional pentru a construi un nou teren de tenis și două terenuri de paddle tenis, acestea din urmă acoperite, pentru o sumă de 173.890 de euro. Centrul sportiv mai dispune de un foișor polivalent, un teren de fotbal din iarbă artificială și o piscină.

Datorită PIR, au fost deja întreprinse 115 lucrări în acest tip de dotări, repartizate pe 67 de municipii, cu o investiție de 50 de milioane de euro. Printre acestea, constructia si conditionarea vestiarelor, salilor polivalente, terenurilor de tenis, patinepiscine, terenuri de fotbal și tribune, printre alte infrastructuri.

Pe de altă parte, în Rozas de Puerto Real, lucrările de urbanizare au început săptămâna aceasta în temeiul PIR 2022/26 pe un teren de 30.000 de metri pătrați pe care este planificată construirea a 54 de locuințe. Executivul regional va aloca acestui oraș aproape 2 milioane de euro în cadrul acestui program.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îmbunătățește facilitățile sportive municipale din Rozas de Puerto Real