#Madrid –

Din septembrie 2023, Comunitatea Madrid a investit aproape 60 de milioane de euro pentru a realiza un total de 183 de intervenții care vizează recuperarea totală a infrastructurii și serviciilor publice din cele zece municipalități din sud-vestul regiunii afectate de trecerea de la DANA anul trecut. 100 de persoane și 80 de mașini de curățat au participat la aceste sarcini.

Mai exact, societatea publică Planifica Madrid, de pe lângă Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, a efectuat aceste lucrări în Aldea del Fresno, El Álamo, Navalagamella, Sevilla la Nueva, Santa María de la Alameda, Valdemorillo, Villa del Prado, Villamanta, Villamantilla și Villanueva de Perales. În această zonă au fost îndepărtați 10.500 de tone de nămol, 9.000 de metri cubi de bunuri de uz casnic, au fost reparați aproape 110 kilometri de drumuri și s-a refacut apă curentă la 700 de locuințe.

Mai exact, în municipiul sat, exteriorul Ermitului Santa María del Fresno, centrul sportiv și piscina municipală, parcul de rulote, plimbarea fluvială de lângă râul Alberche, zona La Noria și podul a străzii Geneva. În plus, cele care fac legătura cu Villa del Prado, Chapinería și Villamanta au fost reabilitate.

În El Álamo, guvernul regional a efectuat canalizarea urbană a Arroyo de la Cabeza și retrocedarea podurilor peste acesta, reforma parcului liniar, a pontoanelor în pârâul Los Vegones și repararea diferitelor drumuri și a apei pluviale. si retele de salubritate.

La Villamanta s-au efectuat, printre altele, restaurarea centrului sportiv, a piscinei, a terenurilor de paddle tenis, a terenului de fotbal, a terenului polisportiv și a zonei pentru copii. La rândul său, în Navagalamella au fost recuperate urbanizările El Romeral și Los Enebros.

Între timp, în Sevilla la Nueva, drumurile rurale și spațiul și canalul pârâului Cornatilla au fost adaptate pe măsură ce acesta trece prin mediul urban din Los Cortijos, iar laguna din pârâul Las Charcas a fost curățată și renovată.

Îmbunătățiri în Santa María de la Alameda, Villa del Prado și Villanueva de Perales

În orașul Santa María de la Alameda, Comunitatea Madrid a efectuat reabilitarea străzii General Prim și a pârâului Robledondo, iar s-au lucrat în zona Hornillo și în pontonul din cursul superior al pârâului Hornillo. În Valdemorillo lucrarea a constat în amenajarea drumurilor rurale.

Aceleași lucrări au fost efectuate în Villa del Prado, unde au fost restaurate și fântânile și au fost curățate rezervoarele municipale de apă. În Villamantilla, mai multe zone verzi au fost reabilitate, iar malul stâng al podului peste râul Perales a fost protejat și reconstruit.

În cele din urmă, la Villanueva de Perales, Centrul sportiv, Casa de Cultură, Tineret, grădinița municipală și zona de picnic au fost renovate. De asemenea, zona pârâului Valdetablas și diferite drumuri au fost adaptate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 60 de milioane de euro în recuperarea infrastructurii și a serviciilor publice din municipalitățile afectate de DANA